ÇOCUKLARA YENİ TANRI ÖĞRETİSİ!..

Bu yıl eğitim öğretimin ilk dönemi henüz başlamadan ders kitapları ve müfredat değişiklikleri tartışmaları da beraberinde getirdi.

23 Eylül 2017 Cumartesi 00:41

Bu yıl eğitim öğretimin ilk dönemi henüz başlamadan ders kitapları ve müfredat değişiklikleri tartışmaları da beraberinde getirdi.

Evrim konusunun MEB’in müfredatından çıkarılıp yüksek öğretimde anlatılacak olmasıyla başlayan tartışmalar ‘Atatürk İlke ve İnkılaplarının’ 5. sınıf ders kitaplarından kaldırılmasına itirazlarla daha da alevlendi.

Bu değişikliğin sebebi bahsi geçen konuların belirtilen yaş gruplarında hedeflenen kazanımlar için uygun olmadığı olarak açıklanmıştı.

Sürekli değişen müfredattan ötürü bazıları bu değişimi yersiz bulup eleştirmişti.

Ders kitaplarına ‘Cihat ve Şeriat’ girdi diye yaygara koparılmaya başlanmış ve kitapların sayfaları tek tek taranarak kendilerince yanlış olan her şeyi çeşitli mecralarda algı oluşturmaya çalışarak yaymaya başlamışlardı.

Evet çok yanlışlıklar var ‘Bu kitapları kim yazıyor?’ dedirten tıpkı en basitinden 5.sınıf kitabına sanki hiç düşünülmeden konulmuş karikatür gibi.


Ve 4. Sınıf Türkçe kitabında “Müzik Yeryüzüne Nasıl Geldi?” metni gibi… Ama bir farkla bu metin üzerinde hiç durulmadı.

‘Müzik Yeryüzüne Nasıl Geldi’ sorusunun cevabı olarak bir tanrının emir verdiğinin söylendiği mitolojik bir metinden söz ediyoruz. Üstelik yeryüzünün ve gökyüzünün ‘büyük bölümüne’ hükmeden Ketzalkutıl diye bir tanrı…

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin ilkokuldan kaldırılması gerektiğinin tartışıldığı bir ortamda bu metine ses çıkaran olmadı.

Soru şu: 4. sınıf öğrencisinin ders kitabında ‘tanrı ketzalkutılın’ ne işi var? Bu kitapları kim yazıyor, kim denetliyor?

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol