BİR DİNCİLİK GÖSTERİSİ DAHA!

Eğitimde gelinen nokta son olay ile birlikte daha da ürkütücü bir hal aldı. İddiaya göre Öğle namazına gitmediler diye 15 öğrenci müdür tarafından tekme tokat dövüldü.

10 Aralık 2017 Pazar 21:59

Şoke eden olayın yaşandığı okul Bartın Kumluca İmam Hatip Ortaokulu. Yaşandığı tarih ise geçtiğimiz hafta. Öğle namazına gitmedikleri için müdürün saldırısına uğrayan öğrencilerden bazıları fiziksel saldırıyı vurgulayan darp raporu alırken okul müdürü hakkında da karakola şikayette bulundu. 
Olayın adli makamlara taşınması üzerine hem okul yönetimi hem de milli eğitim yetkililerinin velilere şikayetlerini geri almaları konusunda baskı yaptıkları öne sürülürken Eğitim-Sen Bartın Şube Başkanı Sedat Bora çarpıcı açıklamalar yaptı. Kumluca Yatılı Bölge Ortaokulu'nda MEB ile Hizmet Vakfı'nın imzaladığı protokol çerçevesinde gerici ve bilim dışı eğitim verildiğini iddia eden Bora, " Öğrenci yurdunda çocuklar yerlere oturtularak sohbet düzeni oluşturuluyor ve cemaate mensup imamlar Said-i Nursi kitapları dağıtıp, akıl almaz hurafeleri içeren vaazlar veriyor. Sadece bu da değil İHH, yardım kampanyası adı altında kentteki okullarda laiklik karşıtı öğretiler yapıyor. Kız ve erkek öğrenciler ayrı ayrı oturtuluyor, karma eğitim uygulamalası ihlal ediliyor. Bartın Milli Eğitim Müdürü de bir süre önce okul müdürlerine attığı mesajda Diriliş; Ertuğrul dizisinin izlenmesini istiyor. Tüm bunlar kabul edilebilecek şeyler değil" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.12.2017 01:34
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol