BAKAN AÇIKLADI!..

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'de eğitim çağında bulunan 850 bin Suriyeliden 483 binine bu imkan sağlandığını belirterek, "Önümüzdeki dönemde de Suriyelilerin tamamını kendi eğitim sistemimize alacağız. Kendi evlatlarımıza hangi eğitimi veriyorsak onlara da o eğitimi vereceğiz" ifadesini kullandı.

14 Şubat 2017 Salı 00:32
BAKAN AÇIKLADI!..

Bakan Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) Suriyeli öğrencilerin eğitimine yönelik çalışmalarına ilişkin soruları yanıtladı.Yılmaz, Suriyeli öğrencilerin eğitimi için yoğun çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Milli eğitimi yalnızca kendi evlatlarımıza değil, ülkemize bir şekilde sığınmış ve kendi ülkelerinde barınamamış kişilere de vermek istiyoruz. Kişi eğitimsiz olursa bulunduğu her yerde ilave risklere açık demektir. Bu riskleri ortadan kaldırmak için kendi evlatlarımıza hangi eğitimi veriyorsak, bu insanlara da o eğitimi vermeyi amaç edindik" diye konuştu.
'483 BİN SURİYELİ ÖĞRENCİ TÜRKİYE'DE EĞİTİM ALIYOR'
Geçici Suriye Hükümeti ile MEB'in Suriyelilerin eğitimi konusunda iş birliği yaptığına değinen Yılmaz, Arapça hazırlanmış ve gözden geçirilmiş bir müfredatın Arap öğretmenler, Türkçe derslerinin Türk öğretmenler ve diğer derslerin ise Suriyeli öğretmenler tarafından verildiğini aktardı.Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda okuyan Suriyeli öğrenci sayısının geçen yıl 50 binin altında olduğunu, bu yıl ise bu sayının 181 bin 193'e çıktığını belirterek, "Biz istiyoruz ki bazı illerde 'Kendi evlatlarımla birlikte okula giden Suriyeli de var' diyebilelim. Toplam Suriyeli öğrenci sayısı 483 bin. Bu rakam okul çağındaki Suriyelilerin yaklaşık yüzde 50, yüzde 60'ı. Geçen yıllarda bu oran üçte birken, şimdi 3'te 2'ye gidiyor. Ama hala açık var" dedi.
 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol