ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERE MÜJDE!

Atanamayan öğretmenlere müjde!

01 Nisan 2013 Pazartesi 13:46
ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERE MÜJDE!

 Vergi müfettiş yardımcılığı giriş sınavında yapılan değişiklikle birlikte Fen ve Edebiyat Fakültelerinin; matematik, istatistik, fizik, kimya, biyoloji, fen bilimleri ile fen ve teknoloji bölümlerinden mezun olanlar da "müfettiş yardımcısı" olabilecek.

Maliye Bakanlığı internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:
27 Mart 2013 tarihli "Vergi Denetim Kurulu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik" ile Vergi Müfettiş Yardımcılığı’na giriş koşulları değiştirilmiştir.
Yapılan değişikliklerle, Vergi Denetim Kurulu'nun ihtiyaç duyduğu denetim elemanlarını, etkin ve hızlı bir şekilde temin etmesi, yükseköğretim kurumlarından mezun olan yüksek nitelikli adayların Vergi Müfettiş Yardımcısı olmasına imkan sağlanması ve bu suretle Vergi Denetim Kurulu'nun vergi incelemesi ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele görevini daha etkin bir şekilde ifa etmesi hedeflenmektedir.
Gerçekleştirilen değişiklikler sonrasında ortaya çıkan tablo ise şu şekilde:
1- Vergi Müfettiş Yardımcısı olabilmek için sadece Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler ile Hukuk Fakültelerinden mezun olma koşulu aranmayacak, üniversitelerimizin MÜHENDİSLİK programlarından mezun olanlar da Vergi Müfettiş Yardımcılığı mesleğine kabul edileceklerdir. Eğitim, Fen ve Edebiyat Fakültelerinin; matematik, istatistik, fizik, kimya, biyoloji, fen bilimleri ile fen ve teknoloji bölümlerinden mezun olanlar da MÜHENDİSLİK PROGRAMLARINA İLİŞKİN SINAVA KATILMAK SURETİYLE Vergi Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavına başvurabileceklerdir.
2- Yukarıdaki değişikliğe paralel olarak giriş sınavı konuları da değiştirilmiştir. Artık üç farklı alan için ayrı ayrı sınav uygulanacak ve her bir alandan sınava giren adayların başarı sırası ayrı ayrı tespit edilecektir.
3- Farklı alanlarda ayrı ayrı sınav yapılmasının doğal bir sonucu olarak her bir alan için, atama yapılması planlanan toplam kadronun belli bir yüzdesi kadar kontenjan ayrılmış olup, bu kontenjanlar, Siyasal Bilgiler-İktisat-İşletme-İktisadi ve İdari Bilimler için %55, Hukuk için %20, Mühendislik için de %25’dir.
4- Yeni düzenleme sonrasında da eskiden olduğu gibi giriş sınavı iki aşamalı olacaktır. İlk aşama olan yazılı sınavlar ÖSYM tarafından, ikinci aşama olan sözlü sınav ise Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol