ASKERE LİSELERE DİN DERSİ GELİYOR...

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, askeri liselere seçmeli din dersi getirileceğiyle ilgili, "Evet, böyle bir çalışma var." dedi. Bakın çalışmayı kimler yürütüyormuş?

10 Ekim 2012 Çarşamba 13:08
ASKERE LİSELERE DİN DERSİ GELİYOR...

 Bakan Dinçer, "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında Altındağ Özdemir Gürocak İlkokulu'nu ziyaret etti. Okula girişinde minik öğrencilerin çiçekle karşıladığı Dinçer, okulun içerisindeki Zehra-Hasan Öztürk Kütüphanesi'nin açılışını yaptı. Bakan Dinçer, kurdele kesiminin ardından kütüphanedeki miniklere diş macunu dağıttı. Ziyaretin ardından çıkışta kameraların karşısına ilkokul 2. sınıf öğrencileri Bengisu Yıldırım, Efe Arslan çıkan Bakan Dinçer, gazetecilerden ilk sorularını minik öğrencilere yöneltmesini istedi. Kütüphaneyi nasıl bulduğuna ilişkin soruya minik Bengisu, "Kütüphanemizi çok beğendik, çok sevdik. Hasan amcaya çok teşekkür ediyoruz. Kitaplarımızı çok beğendik, zeka oyunları çok güzel. Her zaman okumak istiyoruz" dedi.

"AK Partili bir vekilin Milli Eğitim Bakanı'ndan 'müşavirlik' sınavına katılan hemşehrisi için torpil istediğine" yönelik iddiaların hatırlatılması üzerine Bakan Dinçer, "Doğrusu bu soru doğru bir soru olmadı ama yine de cevap vereyim. Yönetmelik değişmedi. Usul ve esaslarımız da değişmedi. Bizim uluslararası alanda görev yapacak eğitim müşavirlerimiz, ataşelerimiz zaten belirli bir kadro ilanından, o ilana yapılacak müracaatlardan, ciddi ve uzun bir seçme sürecinden sonra atamanın yapıldığı bir uygulamadır. Eskiden nasıl yapılıyorsa biz şartlarını biraz daha ağırlaştırarak, uygulamaya koymuştuk ve o tip taleplere cevap verme şansımız hiç yoktu" şeklinde konuştu.
ASKERİ LİSELERE DİN DERSİ
Dinçer, "Askeri liselere de seçmeli din dersinin getirileceğine ilişkin bir çalışma var mı?" sorusu üzerine, "Evet, bir çalışma var. O çalışmayı askeri okulların yöneticileri ve öğretmenleriyle Talim ve Terbiye Kurulu birlikte yürütüyorlar,o derslerden kendi seçimlik uygun gördükleri dersler de hesap edilerek bir program yapılacak. Biz programlar tamamlandıktan sonra paylaşacağız" cevabını verdi.
DİYARBAKIR'DA OKULLARA MOLOTOFKOKTEYLİ ATILMASI
Diyarbakır'da okullara atılan molotofkokteyllerinin hatırlatılması üzerine Dinçer, "Daha önce Hakkari Şemdinli'de benzer saldırılar olmuştu, üzüntümü ifade etmeliyim. Hakikaten okullara yönelik bu saldırıları şiddetle kınıyoruz, bu saldırıları yapanları lanetliyoruz. Hem de bundan çok üzüldüğümüzü belirtmek istiyoruz. Çok açık savaşta bile, hastaneler, okullar ve camiler saldırıya uğramazlar çünkü buralar beşeri değerlerin tesis edildiği yerlerdir. Okullarda çocuklar, masum insanlar eğitim alıyorlar. Dolayısıyla terörün okulu hedef alması çok açık bir şekilde hiçbir beşeri değere sahip olmadığını, ahlaki herhangi bir unsur taşımadığını da bize gösteriyor, çaresizce, umutsuzca eğitimi engelleyecek bir çaba içine girmiş görünüyor. Ben doğrusu bunun hiçbir çıkar yolu olduğu kanaatini taşımıyorum ve bu sebeple de bunu yapanlara, bu tip eylemleri yapmaktan vazgeçmelerini tavsiye ediyorum" karşılığını verdi.
Şemdinli'de okulları bombalanan velilerin tepki gösterdiğini hatırlatan Dinçer, "Ben tepki gösteren velilere teşekkür ediyorum. Hakikaten okullarına sahip çıkmışlardı. Ayrıca dün yine Diyarbakır'da yapılan saldırıda öğretmenlerimiz karşı koydular ve okulumuzun kundaklanmasına izin vermediler. Bu vesileyle ben hem okullarımıza geçmiş olsun diyorum, okul yöneticilerimiz tebrik etmek istiyorum. Münhasıran Yusuf Öğretmeni, Gülay Öğretmeni, Sait Hoca'yı ve okul müdürü Hanefi'yi hepsine hem geçmiş olsun diyor hem de ayrıca tebrik ediyorum. Onlar okullarına sahip çıktılar ve gördük ki eğer veliler, öğrenciler, öğretmenlere okullarına sahip çıkarlarsa hiçbir terör bize etki yapamaz" ifadelerini kullandı.
Ekstra bir güvenlik önlemi alınıp alınmayacağını sorulmasına ilişkin ise Dinçer, "Zaten 'Güvenli Okul Projesi' kapsamında bütün okullarımızda emniyet güçlerinin aldığı tedbirler var. Ancak daha önceden fark edilmesi halinde ekstra tedbirler alınıyor. Dolayısıyla onun dışında okulları da çok fazla güvenlik tedbirleriyle boğmak doğru olmaz. İhtiyaç olduğu takdirde gerekli tedbirleri almaya devam edeceğiz" dedi.
Diğer taraftan Bakan Dinçer, Özdemir Gürocak İlkokulu'ndan ayrılırken minik Bengisu ve Efe'ye "Özel kalem müdürlüğü ve danışmanlık" teklifinde bulundu ancak Bengisu, "Ama bizim okulumuz halen devam ediyor" karşılığını aldı. 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol