ANZAKLAR GEDİZ'DE BULUŞTU...

İzmir'de bulunan Özel Gediz Üniversitesi, Avustralya'dan gelen Anzakları misafir etti.

17 Mayıs 2011 Salı 12:05
ANZAKLAR GEDİZ'DE BULUŞTU...

 İzmir'de bulunan Özel Gediz Üniversitesi, Avustralya'dan gelen Anzakları misafir etti. Çanakkale savaşlarında hayatını kaybeden atalarını anmaya gelen heyet, üniversitenin Seyrek’teki kampüsünü gezdi. Perth şehri milletvekilleri Janine Freeman ve Bill Johnston, Victoria Eyaletinin Emniyet Müdür Yardımcısı Kieran James Walshe, Melbourne Emniyet Şefi John Joseph Blayney ve ülkenin önde gelen işadamlarından Michael Melville Kirwan’ın da yer aldığı Avustralya heyetini, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik ağırladı. Çevik’ten bilgi alan ve burada öğrenim gören yabancı öğrencilerle tanışan Anzaklar, ilk defa ziyaret ettikleri İzmir’in ve Gediz Üniversitesi’nin kendilerini çok etkilediğini söyledi.

İZMİR’İ TANITACAKLAR
Ülkelerindeki gençlere üniversite ve yüksek lisans için Gediz’i tavsiye edeceklerini belirten yabancı misafirler, şunları kaydetti: “İngilizce eğitim veren, modern altyapıya sahip böyle bir kurum görmek, Türkiye’nin gelişimini de ortaya koyuyor. Ayrıca İzmir çok güzel bir şehir. Tarihi, doğal zenginlikleri ve misafirperver insanlarıyla mutlaka görülmesi gereken bir yer. Her yıl Çanakkale'deki Anzak Koyu’nda düzenlenen Şafak Ayini’ne çok sayıda Avustralyalı katılıyor; bunların İzmir’e de gelmesi sağlanabilir. Ülkemizde bu amaçla tanıtım yapacağız. Ayrıca bu coğrafya, yatırım açısından da oldukça elverişli. Gediz Üniversitesi aracılığıyla Avustralya’yla İzmir arasında köprü kurup ilişkilerin geliştirilmesine çalışacağız.”

'ÜLKE İÇİN BÜYÜK KAZANÇ'
Rektör Çevik de dünyanın bir ucundan gelen misafirleri üniversitelerinde görmenin kendileri için büyük sevinç kaynağı olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Çevik, “Yabancılardan duyduğumuz övgü dolu sözler, sevincimizi ve heyecanımızı daha da arttırıyor. Önümüzdeki yıllarda Avustralyalı öğrencileri aramızda göreceğiz. Farklı ülkelerden okumaya gelen gençler sadece Gediz değil, İzmir ve Türkiye açısından da paha biçilmez bir kazanç olarak görülmeli.” şeklinde konuştu.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol