'AKP'yi Uyarıyorum; Psikolojik Felaket...'

Prof. Dr. İlber Ortaylı, kış saati uygulamasının kaldırılmasını eleştirirken durumun psikolojik felaket getirdiğini söyledi.

09 Şubat 2019 Cumartesi 02:11

Prof. Dr. İlber Ortaylı, 2017 yılında kaldırılan kış saati uygulamasının kaldırılmasını eleştirdi.

Kış saati uygulamasının 1960’larda da kaldırılmaya çalışıldığını ve başarısızlıkla sonuçlandığını belirten Ortaylı, “Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacı taşıdığı söylenen bu kararın, getirdikleriyle götürdüklerini kıyasladığımızda, ortaya psikolojik bir felaket çıkıyor” dedi.

Prof. Dr Ortaylı’nın Tuhaf Dergisi’nin Şubat sayısında “Kış saati uygulamasının kaldırılması” başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Şehirler kalabalıklaşıp yaşanmaz hale geldikçe, toplumun mutluluk seviyesinin giderek aşağıya çekildiğini görürken, bu mutsuzluğun kökeninde, göçün tek büyük sorun olmadığını da bilmeliyiz.

Avrupa’yla birlikte ülkemizde de uygulanan kış saati uygulaması, yakın geçmişte kaldırılmıştı. Altmışlı yıllara döndüğümüzde de benzer uygulamaların denendiğini ve başarısızlıkla sonuçlandığını görüyoruz.

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacı taşıdığı söylenen bu kararın, getirdikleriyle götürdüklerini kıyasladığımızda, ortaya psikolojik bir felaket çıkıyor. İnsanlarımız, bir kuzey ülkesindeki gibi sabahları mutsuz uyanıyorlar. Bunu düşünmek ve dikkate almak zorundayız.

Sokağa adım attığı saatlerde aydınlığı göremeyen bir toplum; bu durumun psikolojik etkileri üzerine profesyonellerce çalışılması ve bu kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü hiçbir çocuğumuz, karanlığa uyanmayı hak etmiyor…”

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol