AKIL ALMAZ SORULAR...

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin, üniversite kayıt yenileme sırasında uyguladığı anket şaşkınlık yarattı.

05 Eylül 2013 Perşembe 12:26
AKIL ALMAZ SORULAR...

 Afyon Kocatepe Üniversitesi, üniversite kayıt yenileme sırasında uyguladığı bir anketle öğrencilere bir hayli ilginç sorular yöneltti. Ders kayıt yenilemek için kişisel bilgileriyle siteme giren öğrenciler, öğrenci bilgi sistemindeki çok seçenekli uzun bir anketle karşılaşıyor.

Ankette, öğrencilerin kişisel bilgileri yanında ‘toplumsal kimliklerini’ de belirlemek amacıyla ‘Aşağıdaki kimliklerden hangisi sizi en iyi tanımlar?’, ‘Herhangi bir dernek ya da kulübe üye misiniz?’, ‘Hiç mitinge katıldınız mı?', ‘İlgi duyduğunuz siyasal örgütleri medya üzerinden takip ediyor musunuz?’, ‘Aşağıdaki dini kimliklerden hangisi sizi tanımlıyor?’, ‘Aşağıdaki siyasi kimliklerden hangisi sizi en iyi tanımlar?’, ’Bu gün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?’ gibi sorular soruluyor.

İLGİNÇ CEVAP SEÇENEKLERİ 
Ankette sorular kadar cevap seçenekleri de oldukça ilginç. ‘Aşağıdaki kimliklerden hangisi sizi en iyi tanımlar?’ sorusunun cevap seçenekleri ‘Müslüman, İnsan, Kürt, Türk, Arap, Laik, Sünni, Alevi, Hıristiyan, Musevi’ olarak sıralanıyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.09.2013 12:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol