ADIM ADIM ŞERİAT DEVLETİNE DOĞRU!..

Din dersi müfredatında artık şeriatın anlatıldığı ‘Muamelat ve Ukubat’ adlı bir ünite yer alacak. Öğrenciler el kol kesme cezasını, recm, evlilikte eş sayısını, şeriata göre eş boşamayı öğrenmeye başlayacak.

26 Haziran 2017 Pazartesi 00:27

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, EBA (Eğitim Bilişim Ağı) üzerinden yeni müfredata ilişkin bazı bilgileri geçen çarşamba günü paylaştı. Müfredatın tamamı açıklanmadı ama yeni müfredat tam olarak açıklanmasa da dikkat çeken bir bilgi aktarıldı. Buna göre Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders müfredatında artık ‘Muamelat ve Ukubat’ adlı bir ünite de yer alacak.

Serbay Mansuroğlu'nun haberine göre, Muamelat ve Ukubat, İslam hukukunda şeriat kurallarının yer aldığı başlıklar olarak biliniyor. Muamelat; kişisel, toplumsal ve yönetsel eylemlerin şeriat düzenindeki karşılığını ifade ediyor. Ukubat ise şeriata göre suç kabul edilen eylemlere / fiilere verilecek cezaları ifade ediyor. Şeriat eğitiminin gündeme taşınması tepkilere neden oldu.

‘Eleştiri ve hukuk dikkate alınmıyor’

Şeriat konularının müfredatta yer alacak olmasını değerlendiren İlahiyatçı Yazar ve Eğitim İş 4 No’lu Şube Yöneticisi Cemil Kılıç, “Milli Eğitim Bakanlığı mezhepçilik ve dayatmacılık konusundaki şikayetleri ve AİHM kararlarını dikkate alınmadığı gibi şeriat eğitimine geçiş için çabalarını sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

“Müfredat yenileme çalışmaları kapsamında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri dışındaki seçimli dini derslerin yeni müfredatına egemen olan terminolojinin de zaten ümmet toplumu projesi doğrultusunda hazırlandığı görülüyor” diyen Kılıç, “Bu manada öğretilecek kavramlar olarak; İslam Hukuku / Şeriat, faiz, şerî deliller, cihad, fetih, şeriata göre boşama vb. sözcükleri görmekteyiz” dedi.

Laik hukuka ağır darbe

Şube Başkanı Cemil Kılıç müfredata şeriat konusunun eklenmesiyle ilgili sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Artık öğrencilerimiz din dersinde, şeriata göre el kol kesme cezası, kısas cezası, diyet, recm ve sopa vurma cezasını, evlilikte eş sayısını, şeriata göre eş boşamayı öğrenmeye başlayacak. Evet; yeni Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders müfredatı laik hukuka ağır bir darbe vurmaya hazırlanıyor. Bu, aslında anayasal bir suçtur.”

Laik kesim gayri müslim ilan edilebilir

“Laikliğin fiilen ve hukuken bitirilmesinin zemini eğitim yoluyla inşa ediliyor” diyen Eğitim İş 4 No’lu Şube Başkanı Cemil Kılıç, “Bu sürecin başarıya ulaşması demek, laik toplum kesimlerinin bir süre sonra zımmî yani gayri Müslim statüsüne alınması demektir” değerlendirmesi yaptı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.06.2017 00:42
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol