ABANT İZZET BAYSAL'DA SKANDAL!..

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde öğretim üyesi Bekir Kürşat Doruk'un derste, "Aleviler dine dair her şeyi yanlış anlamış, Aleviler içki içip sapıtıyorlar" dediği iddia edildi.

22 Ocak 2017 Pazar 23:12
ABANT İZZET BAYSAL'DA SKANDAL!..

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Teknolojileri Eğitim Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Dç. Dr. Bekir Kürşat Doruk'un dersinde "Aleviler dine dair her şeyi yanlış anlamış, Aleviler içki içip sapıtıyorlar" ifadelerini kullandığı öne sürüldü. Öğrenciler, Bekir Kürşat Doruk'un derslerde sık sık Alevi vatandaşları hedef alan söylemlerde bulunduğunu iddia etti.

Yrd. Dç. Dr. Bekir Kürşat Doruk son olarak matematik sınavında da " Ali namazını kılar ve günahlardan kaçar ise dünyada huzurlu olur veya Allah'a asker olur önermesinin karşıtını, tersini ve karşıt tersini bulunuz" sorusunu sordu. Matematiğin ise ancak önermeleri konusuyla ilgili örnek soru soran Doruk, sorduğu soruda Alevileri işaret ettiği öne sürüldü.

Doruk'un bir dersinde de "Ali sınıfını geçer ise babası onu umreye götürecek" gibi örnek verdiği öğrenildi.

Kadının en güzel giysisi evdir!
Öğretim görevlisi Doruk’un, öğrencilerine ders anlatırken kadınları cinsiyetçi söylemlerle aşağıladığı da belirtildi. Kadınların asıl yerinin dışarısı değil evin içi olduğunu söyleyen Doruk, derste "Müslüman kadınlar kara çarşaf giymeden önce ne giyiyordu, kendi evleri o zamanlar onların en güzel giysileriydi" gibi ifadelerine yer verdi. Erkek çocukları annelerinin değil babalarının büyütmesi gerektiğini, anneleriyle büyüdüklerinde korkak olduklarını da dile getiren Doruk, "Ben oğlumu kendim büyüteceğim, kız gibi korkak olmayacak" ifadelerine yer verdi.

ÇYDD'yi de hedef gösterdi

Çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak amacını güden bir sivil toplum örgütü olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ni (ÇYDD) de hedef gösteren Doruk, ÇYDD'nin üniversite öğrencilerini baştan çıkardığını da iddia etti. ÇYDD'nin üniversite birinci sınıftaki kız öğrencilerine hamilelikten korunma seminerleri verdiğini ve bu yolla kız öğrencileri erkeklerle cinsel ilişkiye özendirdiğini söyledi. (BirGün)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.01.2017 01:08
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol