15 TEMMUZ NESLİ! AMPULLÜ TÜRKİYE...

Lise öğrencileri 15 Temmuz’u çizdi; MEB kitap yaptı. Öğrencilerin resimleri genç beyinlere yönelik yapılan propagandanın vardığı noktayı gösterdi.

27 Haziran 2017 Salı 00:29
15 TEMMUZ NESLİ! AMPULLÜ TÜRKİYE...

Milli Eğitim Bakanlığı, 15 Temmuz’u çocukların zihinlerine işledi. Darbe girişimini her alanda öğrencilerin eğitimlerine yerleştiren MEB, son olarak da Türkiye’deki güzel sanatlar liselerinde okuyan öğrencilere çizdirilen ve ‘15 Temmuz’ yarışmasına gönderilen resimleri bir araya toplayarak kitap haline getirdi. Öğrencilerin çizimlerinde ‘şeytan kulaklı’ ya da ‘kukla’ olarak resmedilen Fethullah Gülen, diz çöktürülen asker, ele geçirilmiş tank figürleri ile Türk bayrağının AKP’nin sembolü bir ampul içinde yer aldığı görseller yer aldı. MEB darbe girişimine ilişkin şiir ve kompozisyon yarışmalarının ardından Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’ne bağlı güzel sanatlar liselerinin katıldığı ‘Öğrencilerimizin fırçasından - Darbeden demokrasiye: 15 Temmuz’ konulu yarışmaya gönderilen resimleri kitaplaştırıldı. Türkiye’de 58 ildeki 64 okuldan resimlerin yer aldığı kitabın önsözünü ise Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk yazdı. “15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız” diyerek önsöze başlayan Türk, “Vatanı ve bağımsızlığı uğruna gözünü kırpmadan canlarını veren şehitlerimizin şehadeti, gazilerimizin hasma gösterdiği cesareti, demokrasi âşığı halkımızın coşkusu bu defa öğrencilerimizin fırça darbeleriyle resmedildi. Karakteri, esareti kabul etmeyen milletimizin inancı, asil yaşama iradesi ve direnciyle bir kara gece ak oldu. Bin yıl önce Malazgirt’te, yüz yıl önce Kut’ül Amare’de ve Kurtuluş Savaşı’nda çıkılan seferlerin zaferle taçlandığı gibi 15 Temmuz’da tanık olduğumuz hain darbe girişiminde bulunanlara karşı milletin darbesini fırçalarla anlattı güzel sanatlar lisesi öğrencilerimiz” ifadelerini kullandı.

[Haber görseli]

[Haber görseli]

Ampulde Türkiye

Öğrencilerin çizdiği resimlerdeki hükümet söylem ve simgeleri de dikkat çekti. Resimlerden birinde Fethullah Gülen, ‘şeytan kulakları’yla görselleştirilirken, yanındakiler de kuru kafa olarak betimlendi. Öğrencinin fondaki Türk bayrağının üzerine halkın yumruk şeklinde Gülen’e uzanmış halini tasvir ettiği görüldü. Bir diğer resimde ise Türkiye’nin bayrak temalı haritasının AKP’nin sembolü ampul içerisinde resmedilmesi, çocuklara yönelik propagandanın boyutlarının zihinlerdeki izlerini gözler önüne serdi. Darbe girişiminin ardından tutuklanan askerlerin servis edilen fotoğraflarının da öğrencilerin zihinlerine kazındığı ortaya çıktı. Bir resimde darbeci askerlere diz çöktürmüş, sırtında Türk bayrağı ve başında fes ile elinde Kuran olan bir adamın namlusundan tuttuğu tankı kaldırması öğrenciler tarafından resmedildi. Ayrıca sırtında Türk bayrağı olan bir kişinin, yere çöktürdüğü bir askerin sırtına çıkarak, elindeki testereyle tankın namlusunu kestiği resim de kitapta yer aldı. Bir başka resimde de karanlık bir figürün eline bağlanmış iplerle kontrol ettiği kuklalar olarak Fethullah Gülen ve peşmerge çizildi. Darbe girişimi sırasında  [Haber görseli]öldürülen Ömer Halisdemir ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yer aldığı birçok resim de MEB kitabında yer aldı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol