ZARRAB İTİRAFÇI OLDU!

ABD’de süren davanın Savcısı, Rıza Sarraf'ın suçunu kabul ettiğini ve eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’ya tanıklık yapacağını açıkladı.

28 Kasım 2017 Salı 22:23

ABD’de süren davanın Savcısı, Rıza Sarraf'ın suçunu kabul ettiğini ve Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’ya tanıklık yapacağını açıkladı.

Davanın bugünkü duruşması öncesi Yargıç Richard Berman'ın, "Mahkemeye kim gelecek?" sorusunu yanıtlayan Savcı, "Rıza Sarraf suçunu kabul etti ve Atilla'ya karşı tanıklık yapmak üzere bugün ya da yarın mahkemeye getirilecek" dedi.

Dava bugüne nasıl geldi?.. ABD uyarmış

HAKAN ATİLLA'NIN AVUKATLARININ TALEBİ REDDEDİLDİ

Öte yandan Yargıç Richard Berman, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın avukatlarının, davanın asıldan görüşülmesinin iki hafta ertelenmesi talebini reddetti. 

"Mahkemeye sunulan belgeler altında gömülü kaldıklarını" savunan Atilla’nn avukatları, davaya bakan Yargıç Richard Berman’a ilettikleri dilekçede dava başlangıcının iki hafta ertelenmesini istedi. 

Yargıç Berman’ın "acil olarak yanıtlanması gerek" başlığıyla dava dosyasına eklediği belgeye savcılıktan itiraz geldi ve davanın ertelenmemesi gerektiğini belirtti. 

Savcılık, avukatların isteğinin "kurallara uygun olarak haksız zaman kazanma girişimi" olduğunu’ savundu ve davanın ertelemesine itiraz etti. 

Yargıç Berman da, bugün yerel saatle 09:15’te başlayan duruşma öncesinde, Atilla'nın avukatlarının yaptığı başvuruyu "reddettiğini" açıkladı.
 
Erteleme yok, Sarraf hazırlanıyor
Sarraf’ın aleyhte tanıklık yapacak olması, Atilla’yı ve avukatlarını zora soktu. Avukatlar, mahkeme heyetinden davanın iki hafta ertelenmesini istedi ancak hakim Richard Berman, jürili duruşmaya kadar yeterli süre geçtiğini belirterek talebi reddetti.

New York Times'tan Türkçe tweet
New York Times, Zarrab davasına dair gelişmeleri Türkçe olarak attığı tweet ile duyurdu.

[Haber görseli]

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol