YÜREK BURKAN HİKAYELER...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıkladı...

25 Mart 2015 Çarşamba 14:37
YÜREK BURKAN HİKAYELER...

 Alman hava yolu şirketi GermanWings ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı 150 yolcusuyla birlikte Fransa’nın güneyinde düştü.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa’da düşen uçakta 39 Türk yolcu bulunduğuna ilişkin “Vatandaşlıktan çıkarılan 50 yaşındaki Muradiye Lohmann adında bir kadın hayatını kaybetti. Evlenmeden önceki soyadı Çelik olan Muradiye adında bir soydaşımızın olduğunu tespit ettik. Yolcu listesini kontrol ettik. Bir de Yasmin adında bir yolcu var ama Türk olup olmadığını bilmiyorum” şeklinde açıklama yaptı.

MURADİYE LOHMANN KİMDİR?
ntv’nin haberine göre Düşen uçakta hayatını kaybeden tek Türk yolcu olduğu iddia edilen 50 yaşındaki Muradiye Lohhman, 2001 yılında evlenerek Alman vatandaşlığına geçmiş. Lohmann, 5 yılı aşkın bir süredir merkezi Düsseldorf’ta bulunan, çok uluslu bir Alman firmasında yöneticilik yapıyordu.Lohman’ın koltuk numarasının 7A olduğu belirtildi.
39 TÜRK OLDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ
Kazanın ardından Katalan medyasına dayandırılan haberlerde uçakta 39 Türk yolcunun olduğu iddia edildi.




Fransa'nın Digne bölgesinde 150 yolcu ve mürettebatla Alpler'e çakılarak parçalanan Alman hava yolu şirketi GermanWings uçağındaki kurbanların isimleri belirlenmeye başlandı. Kurbanlar arasında iki opera sanatçısı da var. Alman opera sanatçısı Maria Radner'in eşi ve bebeğiyle "ölüm uçağında" olduğu açıklandı.

İspanya'nın Barselona kentinden dün kalkan uçak Almanya'nın Düsseldof kentine inecekti. Ancak GermanWings'e ait Airbus A320 tipi uçak Fransa'nın güneyinde Alpler'e çarparak düştü. 

Alman yetkililer uçakta 67 vatandaşlarının bulunduğu açıkladı. Kurbanlar arasında iki opera sanatçısı da bulunuyor. Opera sanatçısı 54 yaşındaki Oleg Bryjak, Richard Wagner'in "Siegfried" adlı opera oyununu Barselona'da sahneledikten sonra Almanya'ya dönüyordu. 

Oleg Bryjak'la "Siegfried" operasında yanyana şarkı söyleyen bir diğer opera sanatçısı ise Alman vatandaşı Maria Radner idi. Maria Radner eşi ve bebeğiyle birlikte "ölüm uçağına" binmişti.

Bayreuth Richard Wagner Derneği'nin burslu öğrencisi olan Maria Radner son olarak ABD'nin New York kentindeki Metropolitan Opera'da şarkı söylemişti. Radner Almanya'da gelecek vaad eden opera sanatçıları arasında gösteriliyordu.

UÇAK 16 ÖĞRENCİYE MEZAR OLDU 

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Haltern kasabasında bulunan Joseph-König-Gymnasiums da 13 öğrenci ve 2 öğretmene ağlıyor. İspanya'ya misafir öğrenci olarak giden Alman öğrencilerin yaşamı da Alpler'de son buldu.
Kaza sonrası açıklama yapan Haltern Belediye Başkanı Bodo Klimpel, "Kent tarihinin en karanlık gününü yaşıyoruz. Çocuklarını karşılamak için havalimanına giden aileler uçağın inmediğini görünce cep telefonlarına sarıldılar. Ancak o cep telefonları hiç açılmadı" dedi. 

BİR TÜRK YOLCU VARDI 

Düşen uçağın bir de Türk yolcusu vardı. Alman ilaç devi Henkel'de çalışan 50 yaşındaki Muradiye Lohmann'ın yaşamı da Alpler'de son buldu.
Almanya'nın Essen kentinde yaşayan Lohmann'ın 5 yıldır Düsseldorf'ta bulunan Henkel şirketinde çalıştığı belirtildi. Kızlık soyadı "Çelik" olan Muradiye Lohmann'ın evlendikten sonra Türk vatandaşlığından çıktığı da ifade edildi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.03.2015 14:47
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol