YOLCU GEMİSİNDE CAN PAZARI

ADRİYATİK Denizi'nde Arnavutluk açıklarında seyreden, içinde 55'i mürettebat 466 kişinin bulunduğu yolcu gemisinde, henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

28 Aralık 2014 Pazar 13:09
YOLCU GEMİSİNDE CAN PAZARI

 Gemiden şuana kadar 150 kişinin tahliye edildiği, saatteki hızı 80 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Yunanistan ve İtalya'nın askeri gemileri ile helikopterlerini bölgeye gönderildiği öğrenildi.

Bugün saat 01.00 sıralarında Yunanistan'ın İgumeniça Limanı'ndan İtalya'nın Ancona Limanı'na hareket eden 186 metre uzunluğundaki İtalyan bayraklı 'Norman Atlantic' isimli dev yolcu gemisinde, Adriyatik Denizi'nde, Arnavutluk'un Vlore kenti açıklarında yangın çıktı. Bir yolcu kamarasında henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan yangının, gemiye yayıldığı öğrenildi. 55'i mürettebat 466 kişinin bulunduğu yolcu gemisinden şuana kadar filikalarla denize inen 150 kişinin kurtarıldığı kaydedildi. Çevredeki kuru yük gemilerine alınan bu kişilerin, sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi. Gemideki yangın söndürme ve diğer 316 kişiyi kurtarma çalışmalarının sürdüğü kaydedildi. Saatteki hızı 80 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Yunanistan ve İtalya'nın birlikte hareket ederek, askeri gemileri ile helikopterlerini bölgeye gönderdiği öğrenildi. Bölgeye hareket eden helikopterlerin öncelikle gemi çevresine can yeleği ulaştırdığı, askeri gemilerin de söndürme çalışmalarına katıldığı belirtildi. Yunanistan'da yayın yapan 'http://www.protothema.gr' adlı haber sitesinde duyurulan haberde, kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla)


DHA





Son Güncelleme: 28.12.2014 13:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol