YOK BÖYLE SOĞUK!

ABD'de son yirmi yılın en soğuk hava dalgası hayatı felç etti. Soğuk hava ülkenin üçte birini etkisi altına aldı.

08 Ocak 2014 Çarşamba 10:43
YOK BÖYLE SOĞUK!

 ABD'nin kuzeyinde, yaklaşık 140 milyon kişi sıfırın altında 40 dereceye kadar düşen soğuk havanın esiri oldu. Kar fırtınasının getirdiği dondurucu hava ülkenin kuzeydoğusuna kadar dağılarak New York'u da etkisi altına aldı. Dev metropolde, soğuğun eksi 30 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

Dondurucu havanın başladığı ülkenin kuzey bölgelerinde, ilk belirlemelere göre en az dört kişi hayatını kaybederken, okullar ve iş yerleri kapalı kaldı. Binlerce uçak seferi iptal edildi. Evsizler için açılan yurtlar hıca hınç doldu. Hayvanat bahçeleri de alarma geçti. Dondurucu soğuklara dayanamayan Chicago Hayvanat Bahçesi'ndeki kutup ayısı Anana dışarı çıkarılmıyor.

Kar ve buz örtüsünün kapladığı eyaletlerde karın donarak dev buz kütlelerine dönüşmesinden endişe ediliyor. Güneşsiz günü geçmeyen Florida'nın da dondurucu havadan nasibini alması bekleniyor.

New York Belediyesi dondurucu soğuklar nedeniyle tüm sokaklara tuz döktürürken, ulaşım personelini de alarma geçirdi. Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi Nasa mevsim normallerinin çok üzerindeki soğuklar nedeniyle özel uzay gemisi Cygnus'un, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) yolculuğunun bir gün erteleneceğini açıkladı.

Meteoroloji uzmanları tarafından ABD'deki dondurucu soğukların hafta sonuna kadar devam edeceği belirtiliyor.
©Deutsche Welle Türkçe
DW/dpa, GA/AG

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.01.2014 10:44
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol