YİNE TÜRKİYE'Yİ SUÇLADI VE BU KEZ...

İRAN Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi, Suriye topraklarında akan kandan Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan sorumlu tuttu ve açık açık...

07 Ağustos 2012 Salı 10:49
YİNE TÜRKİYE'Yİ SUÇLADI VE BU KEZ...

 İran Devrim Muhafızları resmi internet sitesine konuşan Tümgeneral Firuzabadi, Suriye’ye komşu bazı ülkelerin “büyük şeytan” Amerika’nın hedefleri doğrultusunda hareket ettiklerini ve bunun doğru bir yaklaşım olmadığını söyledi.

İranlı general, “Bu ülkeler bu yaklaşıma devam ederlerse Suriye’den sonra sıranın Türkiye ve onlara geleceğini bilmeliler ” dedi.
Suriye’de akan kandan Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan’ın sorumlu olduğunu ileri süren Tümgeneral Firuzabadi, “Dostlarımızı uyarıyoruz. Sanık ki bu üç ülke El Kaide terörizminin yayılma kurbanı olmasınlar” diye konuştu.
İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi Kazım Celali, Suriye’de kaçırılan İran vatandaşlarının can güvenliğinden “Türkiye ve ülkedeki teröristleri destekleyen ve silahlandıran ülkelerin” sorumlu olduğunu öne sürdü.
Dün de İran Meclis Başkanı’nın danışmanı Hüseyin Şeyhülislam, İran vatandaşlarının Ankara’nın yeşil ışığı olmadan kaçırılamayacağını ve vatandaşlarının can güvenliğinden Türkiye’nin sorumlu olduğunu ileri sürmüştü.

DHA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol