YİNE BEYAZ DUL...

‘Beyaz Dul’ lakaplı İngiliz Samantha Lewthwaite’nin Somali merkezli El Şebab eylemlerinin planlayıcısı olduğu ve 400 kişinin ölümüne neden olduğu iddia edildi.

20 Mayıs 2015 Çarşamba 13:41
YİNE BEYAZ DUL...

 İngiliz Telegraph gazetesinin Somali İstihbarat ve Ulusal Güvenlik Birimi’ne dayanarak verdiği habere göre, 33 yaşındaki Samantha Lewthwaite’nin geçtiğimiz ay Kenya’daki bir üniversitede meydana gelen saldırı dahil olmak üzere en az 400 kişinin ölümüne neden olduğunu yazdı.

‘’Beyaz dul’’ olarak adlandırılan Lewthwaite, İngiltere’nin başkenti Londra’da 2005 yılındaki metro saldırısını düzenleyen intihar eylemcilerinden Germaine Lindsay’in eşi olarak biliniyor.

İngiliz Daily Mirror gazetesine açıklamalarda bulunan ve kimliği gizlenen istihbarat çalışanı, ‘’Lewthwaite, El Şebab liderinin sağ koludur ve saldırıların planlanmasında aktif bir şekilde rol oynar’’ diye konuştu. Somalili yetkili, Lewthwaite’nin örgüt içerisinde rütbeleri çok hızlı tırmandığını ve terör örgütünün en önemli şahsiyetlerinden biri haline geldiğini söyledi.
Telegraph ayrıca, estetik operasyonlarla görüntüsünü değiştirdiği iddia edilen Lewthwaite hakkında Interpol’ün yakalanması için kırmızı bülten çıkardığı ve güvenlik birimlerinin Lewthwaite’yi 200 ülkede aradığını yazdı.
Gonca YAĞCI-LONDRA

DHA





Son Güncelleme: 20.05.2015 13:49
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol