YENİ PAPA ARJANTİNLİ

Yeni Papa Arjantinli Kardinal Jorge Mario Bergoglio oldu.

14 Mart 2013 Perşembe 10:41
YENİ PAPA ARJANTİNLİ

 Katolik dünyasının merakla beklediği yeni Papa seçildi. Kardinaller Meclisi Konklav’ın 2. gününde aralarından yeni Papa’yı seçtiklerini TSİ 20.06’da Sistine Şapel’in bacasında beyaz dumanla duyurdu.

5 toplantıdan sonra seçilen yeni Papa’yı Kardinal Tauran ‘Habemus Papam’ diyerek açıkladı. Yeni Papa Arjantinli Kardinal Jorge Mario Bergaglio oldu. Bergaglio’nun ismi favori adaylar arasında geçmiyordu. Yeni Papa Francis adını alacak ve bu ismi seçen ilk Papa olacak. Bergaglio aynı zamanda Güney Amerikalı ilk Papa oldu.
Yeni Papa balkona çıkarak San Pietro Meydanı'nda kendisini heyecanla bekleyenleri selamladı. Sözlerine, "Kardeşlerim, merhaba. Misafirverferliğiniz için çok teşekkür ederim" diyerek başlayan yeni Papa, ilk olarak görevi bırakan Emeritus Papa Benedikt için dua etti. Papa olarak kutsanmak için sessizlik içinde kendisine dua edilmesini isteyen Papa Francis, şunları söyledi:
“Roma kilisesi olarak, piskoposluk ve halk bir arada yeni bir yürüyüşe başlıyoruz. Bu aramızdaki kardeşliğin, güvenin ve sevginin yolu. Birbirimiz için hep dua edelim ki bu kardeşlik hiç bitmesin."

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol