YAŞLILARA IKEA ŞOKU!

IKEA çöpçatanlık merkezi haline geldi diye o magazısını yaşlılara kapattı, karar tepki topladı.

19 Ekim 2016 Çarşamba 16:56
YAŞLILARA IKEA ŞOKU!

Çinli emeklilerin işgaline uğrayan, hatta çöpçatanlık merkezi haline gelmesinden yorulan IKEA’nın Shnaghay mağazası, alışveriş yapmadan oturup, aldıkları ücretsiz kahve ile gün boyu vakit geçiren, bazılarının da arkadaşlık sitelerinden buldukları partnerlerle buluşma yeri olarak kullandığı restoranı yaşlılara kapattı.

Çin devlet televizyonu CCTV’nin haberine göre özellikle Salı ve Perşembe günleri yaşlıların akına uğrayan IKEA restoranında oturacak yer bulamayan müşterilerin şikayetlerini dikkate alan mağaza yönetimi yeni restoran politikası uygulama başladı. 

Mağaza girişine asılan duyuru ile ‘Yemek yemiyorsanız, oturamazsınız’ sloganı ile yeni restoran politikasını duyuran mağazanın basın sözcüsü Tang Qiang ‘‘Müşteri kartı olan herkese kahve ücretsiz. Bu nedenle burada toplanmayı seviyorlar. Mağazanın merkezi yerde olması da yaşlıların buraya gelmesini kolaylaştırıyor. Ancak son zamanlarda müşterilerimizden restoranda yer bulamadıkları için çok sayıda şikayet aldık. Yaşlıların uygun olmayan davranışları konusunda da çok şikayet var’’ diye yeni politikalarını savundu. 

Mağaza girişine asılan duyuruda bazı yaşlıların kabul edilemez davranışlarından bezildiğini, kahve ve kekin ücretsiz olmasına karşın bazılarının beraberinde yiyecek getirdiği, yüksek sesle konuşulduğu, birbirleriyle veya diğer müşterilerle kavga ettikleri hatta yerlere tükürdükleri açıklanıyor. 

IKEA’nın yeni politikası sosyal medyada bir yandan desteklenirken, bazı kesimler de politikayı yaşlılara saygısızlık olarak nitelendiriyor.

[Haber görseli]





Son Güncelleme: 19.10.2016 17:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol