YASAKLANIYOR! SIRA DA BAŞÖRTÜSÜ MÜ VAR?

Yasa tasarısı önümüzdeki günlerde parlamento genel kuruluna gelecek.

07 Ekim 2017 Cumartesi 00:53

Danimarka Parlamentosunda burka ve peçenin yasaklanması kararı alındı. Üç büyük partinin tavırlarını açıklamalarının ardından yasağa bir destek de Liberal İttifak (Liberal Alliance) Partisi’nden geldi. Yasa tasarısı önümüzdeki günlerde parlamento genel kuruluna gelecek.

Danimarka Halk partisi tarafından gündeme getirilen burka ve peçe yasağının gerçekleşmesinin önünde engel kalmadı. Danimarka Halk Partisi burka ve peçenin yasaklanması için yasa tasarısı sunacağını açıklamıştı.

PARLAMENTOYA GELİYOR

Sosyal Demokrat Partinin de yasaktan yana olduğunu açıklamasının ardından koalisyonun büyük ortağı Liberal Parti de yasağı destekleyeceğini açıkladı. Üç büyük partinin tavırlarını açıklamalarının ardından yasağa bir  

destek de Liberal İttifak (Liberal Alliance) Partisi’nden geldi. Yasa tasarısı önümüzdeki günlerde parlamento genel kuruluna gelecek.

SIRADA BAŞÖRTÜSÜ MÜ VAR?

Anlaşma sağlanmasının ardından Danimarka Halk Partisi Yabancılar Politikalarınından Sorumlu Sözcüsü Martin Henriksen, bir sonraki adımın kamu çalışanlarının ve küçük yaştaki kız çocuklarının başörtüsü takmalarının yasaklanması olabileceğini söyledi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol