UYUDU DİYE BAKANINI İDAM ETTİRDİ

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un idamlarına bir yenisini ekledi. Geçen hafta halasını zehirleterek öldürttüğü iddia edilen Kim Jong-un bu kez de bir tören sırasında uyuyakalan Savunma Bakanı Hyon Yong-chol'u uçaksavarla kurşuna dizerek idam ettirdi.

14 Mayıs 2015 Perşembe 13:25
UYUDU DİYE BAKANINI İDAM ETTİRDİ

 Yonhap haber ajansının aktardığına göre, Güney Koreli milletvekillerine, Hyon'un 30 Nisan'da uçaksavar ateşiyle öldürüldüğü bildirildi.

Kuzey Kore'yle ilgili haberler bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanamıyor. Hyon'un, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a "sadakatsizlik ve saygısızlıkla suçlandığına" inanılıyor.

Güney Kore Ulusal İstihbarat Birimi'nin ifadelerini aktaran Yonhap haber ajansı, Kuzey Kore Savunma Bakanı Hyon'un, Kim Jong-un katıldığı bir törende uyuya kaldığını ifade etti.Bakan'ın ayrıca, talimatları yerine getirmediği belirtildi.

NK News adlı haber ve yorum sitesi, Hyon'un devlet medyasında son olarak, idam edildiği öne sürülen bir gün önce göründüğünü bildirdi.

Törende uyuyakalınca idam ettirdi.

UÇAKSAVARLA KURŞUNA DİZİLDİ

Hyon, 2012'de çok sayıda yetkilinin görevden alınmasıyla Savunma Bakanlığı koltuğuna geldi. Hakkında çok fazla bilgi bulunmasa da Hyon'un 2010 yılından bu yana general olduğu düşünülüyor.


Hyon, eski Kuzey Kore lideri Kim Jong-il'in Aralık 2011'deki cenazesindeki komitede yer alıyordu. Bu, Hyon'un artan etkisinin bir işareti olarak değerlendirilmişti.

Kuzey Kore istihbarat biriminin açıklamasını aktaran BBC Kore muhabiri Steve Evans, Hyon'un yüzlerce yetkilinin gözleri önünde uçaksavar ateşiyle öldürüldüğünü söyledi.

Evans, "İstihbarat haberlerine genellikle şüpheyle yaklaşılır fakat bu durumda, Güney Kore haber ajansının iddialarının teyit edilmesi kolay olacak. Eğer iddialar doğru değilse savunma bakanı yine kamuoyunun önüne çıkar" dedi.

"HALASINI ZEHİRLETTİ"

Bir başka iddia da Kuzey Kore liderinin halasını zehirlettiği yönünde. Kuzey Kore’den kaçan eski bir yetkili CNN’e yaptığı açıklamada geçen yıl 5 ile 6 Mayıs tarihlerinde Kuzey Kore liderinin halasının öldürülmesi emrini verdiğini öne sürdü.

Güney Kore'nin iddiasına göre Kuzey Kore'de hemen hemen her hafta bir yetkili idam ediliyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.05.2015 13:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol