ÜNLÜ KORO DA DÜŞEN UÇAKTAYDI...

Rusya Savunma Bakanlığı'na ait, 93 kişiyi taşıyan Tu-154 tipi uçak, Soçi'den havalandıktan kısa süre sonra düştü. Suriye'nin Lazkiye kentindeki askeri üsse gittiği belirtilen Rus uçağında dünyaca ünlü Kızıl Ordu Korosu'nun 64 üyesi de bulunuyordu.

25 Aralık 2016 Pazar 13:50
ÜNLÜ KORO DA DÜŞEN UÇAKTAYDI...

Dünyanın en büyük ordu korosu olan ve 1928 yılında özellikle savaş koşullarında askerlere ve SSCB halklarına moral vermek amacıyla gösterilerine başlayan Kızıl Ordu Korosu, değişik birliklerden gelen, farklı rütbelerde subay ve askerlerin görev aldığı solistler, koro elemanları, orkestra ve dans gruplarından oluşuyor. Repertuarında 2 binden fazla eser bulunan Koro, Rus halk şarkılarından operaaryalarına, pop müzik şarkılarından rock parçalarına kadar geniş bir yelpazede eserler seslendiriyor.P ek çok ülkede konserler düzenleyen Kızıl Ordu Korosu, Türkiye programında seslendirdiği Türkçe parçalarla da büyük beğeni topluyordu.

Uçağın enkazına kıyıdan 1,5 kilometre açıkta ulaşıldı. Yolcuların şahsi eşyalarına ulaşıldığı öğrenildi. Kazadan kurtulanın olmadığı belirtilirken zazı yolcuların cansız bedenlerine de ulaşıldığı gelen bilgiler arasında…
İnterfaks’a bilgi veren bir başka kaynak ise, kazanın, uçak yükselirken meydana geldiğini söyledi ve mürettebatın acil durum sinyali vermediğini aktardı.
Yetkililer, kazaya pilotaj hatası ya da teknik bir arızanın neden olduğunu düşünüyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.12.2016 14:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol