Uçan İnsanlar Geliyor!

19 Temmuz 2018 Perşembe 22:28

Gerçek Iron Man olarak nitelendirilen Britanyalı mucit ve girişimci Richard Browning 'in kendi geliştirdiği jet motorlu kıyafet Londra 'da satışa sunuldu. Tasarımı sürekli olarak modernize edilen kişisel uçuş kıyafeti, uzun yıllardır zorlu bir geliştirme aşamasında bulunuyordu.

Bireysel uçuş kıyafetinin satış fiyatı 340 bin Pound, yani 2 milyon 140 bin Türk Lirası olarak belirlendi.

Kıyafeti satın almak isteyenler, mağazada sanal gerçeklik gözlüğü aracılığıyla uçuş deneyimini test edebiliyor. Kıyafeti satın alanlara ise ücretsiz olarak uçma dersleri verilecek.

Dizel yakıt, 3D yazıcıdan çıkma parçalar

Gravity Industries tarafından geliştirilen kıyafetin kolları ve sırtında 5 adet minyatür jet motoru bulunuyor. Ayrıca, işlevi ve görünümüyle Robert Downey Jr.'ın canlandırdığı Iron Man karakterinin 'süperkahraman kıyafeti'ne benzetilen ürünün birçok parçası 3D yazıcılar tarafından üretiliyor.

Jet yakıtı ya da dizelle çalışan kıyafet saatte 51 kilometre hız yapabiliyor ve 3 bin 658 metre yüksekliğe ulaşabiliyor. Buna rağmen Browning dün yaptığı denemede, güvenlik nedenleriyle, yalnızca bir kaç metre yüksekte uçtu.

Londra'nın göbeğinde uçtu

Richard Browning, Londra 'nın merkezinde, ürünün satışa çıktığı mağazanın arkasındaki sokakta bir deneme uçuşu düzenledi. Deneme sürüşünden sonra basın mensuplarına konuşan Browning: "Kıyafet dakikada 4 litre yakıt harcıyor ve 3-4 dakika uçmanıza olanak tanıyor. Kıyafetin başka bir versiyonu daha var."

Browning ayrıca, soğuk kış günlerinde, itme gücünün daha şiddetli olması nedeniyle uçuş süresinin 3-4 dakikadan 9 dakikaya kadar çıkacağını iddia etti.

[Haber görseli]

[Haber görseli]

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.07.2018 00:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol