TÜRKİYE'Yİ KORUMAYA HAZIRIZ...

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Suriye'nin saldırması durumunda Türkiye'nin korunması için planlarının hazır olduğunu ifade etti.

02 Eylül 2013 Pazartesi 18:36
TÜRKİYE'Yİ KORUMAYA HAZIRIZ...

 NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, olası Suriye müdahalesi hakkında bir açıklama yaptı.

Rasmussen, Suriye’nin saldırması durumunda Türkiye ’nin korunması için planların hazır olduğunu belirtti. 21 Ağustos'ta gerçekleşen kimyasal saldırıyı görmemezlikten gelmenin mümkün olmadığını ifade eden Rasmussen, uluslararası toplumun sert tepki göstermesini sözlerine ekledi.

Ntvmsnbc'de yer alan habere göre, Genel Sekreter, "İstihbarat raporlarıyla ilgili konuşacak değilim. Çok somut kanıtlar sunuldu. Ben ikna oldum. Suriye rejimi bu saldırıdan sorumludur" dedi.

'ÜLKELER KENDİ KARARINI VERMELİ'
Henüz operasyona dair karar alınmadığının altına çizen Rasmussen, müttefiklerin aralarında istişare ettiğini ifade etti. Rasmussen sözlerine şöyle devam etti:

"Kimyasal silahlar kitlesel ölüme neden olabilir. Kimyasal silah kullanımını yasaklamamız gerekiyor. Uluslararası toplum bu konuda sorumlu davranmalı. NATO görüşmelerini sürdürüyor. Ülkeler kendileri karar vermeli. Türkiye nasıl davranması gerektiğine kendi karar vermeli."

'PATRİOT'LAR TÜRKİYE'NİN KORUNMASI İÇİN' 
Rasmussen, NATO’nun kendi rolünü oynamaya hazır olduğunu belirterek, “Patriot’lar Türkiye’nin korunması için yerleştirildi. NATO için daha ileri bir rol görünmüyor. Uluslararası toplum bu noktada harekete geçmeli” dedi.

Rasmussen, NATO’nun dar kapsamlı bir operasyonda yer almasına gerek olmadığını, operasyonun ise kısa, ölçülü ve hedefli olmasını vurguladı. NATO Genel Sekreteri, Suriye'de uzun soluklu çözüm sağlanmasını ifadelerine ekledi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.09.2013 18:40
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol