TÜRKİYE'DEN MISIR'A SİLAH..!

Mısır'da bir televizyon kanalı, Türkiye'den gelen bir gemi içerisindeki konteynerlarda silah ele geçirildiğini iddia etti. İddialar üzerine harekete geçen Türk Dışişleri Bakanlığı, bakın ne yaptı?

19 Temmuz 2013 Cuma 11:41
TÜRKİYE'DEN MISIR'A SİLAH..!

 Mısır'da bir televizyon programında, Türkiye'den Mısır'a silah gönderildiği iddia edildi.

Önceki akşam yayınlanan programda "Türkiye'den Mısır limanına gelen bir gemideki konteyner içerisinde gerçek silaha dönüştürülebilen ses tabancaları ele geçirildiği" belirtildi.

İddia, Dışişleri Bakanlığı’nı harekete geçirdi. 

Konuyla ilgili Mısır makamlarından somut bilgi talep eden Ankara, iddiaların "derhal ve kapsamlı şekilde" araştırılmasını ve gerçeğin süratle ortaya çıkarılmasını istedi.

Dışişleri açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Mısır'da 17 Temmuz’da yayınlanan bir televizyon programında, Türkiye'den gelen bir konteynır içinde gerçek silaha dönüştürülebilen ses tabancaları ele geçirildiği ileri sürülmüştür.

Bu tür iddiaların derhal en ciddi ve kapsamlı şekilde araştırılması ve gerçeğin süratle ortaya çıkarılması gerekmektedir.

Bu çerçevede gerekli soruşturmanın başlatılması için ele geçirildiği ileri sürülen silahlara ilişkin somut bilgilerin tarafımıza iletilmesi Kahire Büyükelçiliğimiz vasıtasıyla ilgili Mısır makamlarından talep edilmektedir.

Kardeş Mısır’ın istikrar ve huzuruna büyük önem atfeden Türkiye, bu ülkede hangi gerekçeyle olursa olsun şiddete başvurulmasını kesinlikle kabul edilemez olarak görmekte ve her türlü şiddeti kuvvetle kınamaktadır.

Kardeş Mısır’ın bir an önce en geniş katılımla ulusal uzlaşı sağlaması ve kısa sürede demokrasiye dönmesi en samimi dileğimizdir.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.07.2013 11:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol