TÜRKİYE'YE SERT LOZAN UYARISI...

Yeni Atina Büyükelçisi Halit Çevik ile bir araya gelen Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos’un Ankara’yı uyardığı belirtildi.

24 Kasım 2016 Perşembe 22:20
TÜRKİYE'YE SERT LOZAN UYARISI...

RİA Novosti, Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Çevik’in, Yunanistan Savunma Bakanlığı’na bulunduğu nezaket ziyaretinin detaylarına ilişkin bir haber yayınladı.

Haberde, ‘ajansa bilgi veren bir kaynağın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Lozan Anlaşması hakkındaki eleştirel sözleri nedeniyle Kammenos’un diplomatik adım attığı bilgisini paylaştığı’ kaydedildi.


‘KAMMENOS: MEŞRU HAKLARIMIZDAN BİR SANTİMETRE BİLE TAVİZ VERMEYECEĞİZ’

Ajansa konuşan bir diğer kaynağa göre ise Kammenos, konuyla ilgili rahatsızlığını ‘sert bir şekilde’ dile getirdi. Dolayısıyla bunun diplomatik adım olarak adlandırılamayacağını kaydeden kaynak, “Kammenos, affedilemez hata ve Yunan ordusunun gücünün küçümsenmesi konusunda Ankara’yı uyardı. Görüşme tam olarak böyle bir atmosferde gerçekleşti. Bakan kararlıydı. Hiç kimseyle savaşmak istemiyoruz ancak meşru haklarımızdan bir santimetre bile taviz vermeyeceğiz” dedi. Yunanistan Savunma Bakanlığı dün bir açıklama yaparak, Kammenos’un kendisine nezaket ziyaretinde bulunan Çevik’i kabul ettiğini belirtmiş, ancak görüşmenin içeriği hakkında bilgi vermemişti.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan salı günkü konuşmasında Lozan Anlaşması’yla ilgili olarak şunları söylemişti: “Lozan’daki tüm kazanımları elbette ki takdirle karşılıyoruz ama bu durum, Misak-ı Milli hedeflerimiz arasında olup da İstiklal Harbi’ni kazanarak yaklaştığımıza inandığımız ama Lozan ile feragat etmek zorunda kaldığımız bazı haklarımızı dile getirmemize mani değildir. Lozan tartışılmaz bir metin değildir, kutsal bir metin asla değildir. Elbette tartışacağız, elbette daha iyisine ulaşmanın çabası içerisinde olacağız.”

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol