'TÜRKİYE İŞBİRLİĞİ YAPMAZSA...'

AB dönem başkanlığını 1 Temmuz’da teslim almaya hazırlanan Rum yönetimi, Türkiye'yi açık açık tehdit etti.

05 Nisan 2012 Perşembe 09:53
'TÜRKİYE İŞBİRLİĞİ YAPMAZSA...'

 Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Erato Kozakou-Markoullis, Rumların 1 Temmuz’da başlayacak AB dönem başkanlığında Türkiye’nin işbirliği yapmaması durumunda üyelik ihtimaline zarar vereceğini söyledi. 

Ermenistan’a yaptığı resmi ziyaret kapsamında mevkidaşı Edvard Nalbandyan ile bir araya gelen Kozakou-Markoullis, Türkiye’nin Güney Kıbrıs dönem başkanlığı sırasında AB ile ilişkilerini dondurabileceği yönündeki açıklamalarına değindi. Kozakou-Markoullis, “Türkiye, Avrupa Birliği tarafından, Avrupa Konseyi seviyesinde oldukça sert ve açık bir yanıt aldı. 
Türkiye’nin tehditleri AB dışişleri bakanları tarafından kınandı. Eğer Türkiye işbirliği yapmamayı seçerse AB üyeliği ihtimaline zarar verir. Bu bir aday ülkenin davranışı olamaz ve kesinlikle sonuçları olacaktır” dedi. Dışişleri Bakanı, Kıbrıs Türkleri ve Rumlar arasında 150’den fazla görüşme olduğunu ancak mülkler ve sınır gibi kilit konularda ilerleme gerçekleşemediğini söyledi. Kozakou-Markoullis “Türkiye, Kıbrıslı Türkler aracılığıyla işbirliği yapmayı reddediyor. 1 Temmuz’a kadar anlaşma olmazsa bir ihtimalin Ada’nın işgal altındaki bölgesinin Türkiye’ye ilhakı olduğu tehdidinde bulunuyorlar. Kıbrıs’ın tüm liderleri çabalara devam etmekte kararlı” dedi.

Milliyet





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol