TÜRKİYE FELAKETE SÜRÜKLENECEK!

Tahran Gazetesi, ''Mursi geri gelmezse Türkiye politik bir felakete sürüklenecek'' yorumuna yer verdi. Bakın neden?

TÜRKİYE FELAKETE SÜRÜKLENECEK!

 Tahran Times Gazetesi, Mısır olaylarını ve Başbakan Tayip Erdoğan'ın sürece bakış şeklini değerlendirmek amacıyla BirGün Gazetesi yazarı Nuray Mert ile röportaj yaptı. Gazete, Kıdemli Türkiye politika analistlerinin Erdoğan'ın, Mursi'nin askerler tarafından Cumhurbaşkanlığı koltuğundan indirilmesine tamamen karşı çıkmasının Türkiye için çok ağır politik sonuçlar doğurabileceğini söylediğini yazdı.

Nuray Mert, Mısır'da yaşananların demokrasiye aykırı olduğunu ve Türkiye'de bunun darbe olarak adlandırıldığını dile getirdi. Bunun demokrasi anlayışına ters düştüğünü söyleyen Mert, AKP'nin Mursi'nin tekrar başa gelmesini istemesinin nedenini ise şu sözlerle açıkladı.

 ''Başbakan Tayip Erdoğan darbeye karşı olduğunu ve Mursi'nin tekrar başa geleceğine inandığını ifade etti. Bunun arkasında ülke içi ve uluslararası politikalarda benzerlik göstermeleri gerçeği yatıyor. Suriye politikasında olduğu gibi bir çok uluslararası konuda uyumlu bir görünüm çizen Mısır ve Türkiye'nin Müslüman iki ülke oluşu iç dinamikleri da benzerlik gösteriyor.'' 
 
Röpörtajda Mısır'daki süreci darbe olarak nitelendirmeyen Batı ülkelerini ikiyüzlülükle suçlayan Başbakan Erdoğan'ın politik tutumunun diplomatik ilişkileri zadeleyebileceğini belirten Mert, ''eğer Mursi tekrar başa geçmezse Türkiye'nin ne yapacağını merak ediyorum, politik anlamda tamamen yalnız kalacak. Mısrla ilişkilerini  bitirmiş olacak. Bu da ülke için kötü sonuçlar doğuracak'' şeklinde konuştu.
 
Tahran Gazetesi röportajı ''Türk Analistler: Eğer Mursi geri gelmezse Türkiye politik bir felakete sürüklenecek'' başlığıyla verdi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.07.2013 12:35
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol