TÜRK REHİNELER KURTARILDI

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Bamako uçuşlarını gerçekleştiren 7 THY personeli de, silahlı baskın düzenlenen The Radisson Blu Oteli'nde bulunuyordu.

20 Kasım 2015 Cuma 14:14
TÜRK REHİNELER KURTARILDI
Türk Hava Yolları'ndan yapılan açıklamada, Mali'deki otelde rehin alınan 7 personelin serbest bırakıldığını açıkladı. Kabin memuru Deniz Kıvrak, "Asker ve polis odamıza girerek bizi kurtardı" dedi.

SERBEST KALAN TÜRKLERİN İSİMLERİ

Serbest kalan Türkler: İsmail Yerli, Murat Arat, Deniz Kıvrak, Şerife Kavacık, Mehmet Atmaca

THY BASIN MÜŞAVİRİ ALİ GENÇ: SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Ali Genç, Mali'nin başkenti Bamako'daki Radisson Otel'de kurtulan 5 THY personelinin yanı sıra rehin tutulan 2 personelin sağlık durumlarının iyi olduğunu ve bu kişilerle iletişim halinde olduklarını bildirdi.

Ali Genç, yaptığı açıklamada, rehine krizinin başladığı andan itibaren İstanbul'da bir kriz merkezi oluşturduklarını belirtti.

Gelişmeleri, Büyükelçilik ve güvenlik birimleriyle iletişim kurarak kriz merkezinden izlediklerini vurgulayan Genç, "Otelde 7 arkadaşımız bulunuyordu. Bunlardan 6'sı kabin ekibi, biri de orada görevli bir arkadaşımız. Bunlardan 5'i kurtuldu. Onlar büyükelçimizle birlikteler. Sağlık durumları da iyi. Diğer 2 arkadaşımızın da sağlık durumlarının iyi olduğunu paylaşabilirim" dedi.

Kurtulanların Türkiye'ye getirilmesi için gerekli tedbirleri aldıklarını ve bir uçağı hazırda beklettiklerini ifade eden Genç, rehin durumunda bulunan 2 personelle de kontaklarının sürdüğünü ifade etti.

Genç, THY'nin hedef alınması gibi bir durumun da söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.

CİHAN





Son Güncelleme: 21.11.2015 00:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol