TÜRK PİLOTLAR SONRADAN ÖLDÜRÜLDÜ

El Arabiya televizyonu, bu akşam Suriye rejimine ait olduğunu iddia ettiği belgeler yayınladı.

30 Eylül 2012 Pazar 11:21
TÜRK PİLOTLAR SONRADAN ÖLDÜRÜLDÜ

 Suriye rejiminden sızdırıldığı ve Esad muhaliflerinin eline geçtiği ileri sürülen belgelerde, Akdeniz'de düşürülen Türk jetindeki iki pilotun sağ olarak bulunduğu sonradan öldürüldüğü iddia edildi.

El Arabiya televizyonu bu akşam Suriye rejiminden sızdırıldığı ve Esad muhaliflerinin eline geçtiğini öne sürdüğü belgeler yayınladı. 
Programda yayınlanan Hava Savunma İdaresi, Hava Kuvvetleri İstihbaratının Lazikiye'deki şubesinden 22 Haziran 2012 tarihli ilk belgede saat 12:00'de Rus deniz üssü'nün irtibat subayından alınan bilgilere dayanarak ve Suriye radarının ekranında Türk jetinin 2 dakika süreyle Suriye hava sahasını ihlal ettikten sonra uluslararası sulara döndüğü ve komutanlığın, Rusya üssünün tavsiyesiyle vur emrini verdiği, emir üzerine Türk jetinin Grad adlı Hava savunma füzesi ile düşürüldüğü kaydedildi. Füzeyle düşürülen uçaktan biri ağır yaralı olarak 2 Türk pilotunun sağ olarak alındığı, daha sonra Dış İstihbarat Servisi tarafından gönderilen timlere teslim edildiği ileri sürüldü.
Başkanlık köşküne bağlı Dış İstihbarat Servisi mühürlü ikinci belgede ise Cumhurbaşkanı'nın emriyle iki pilotun dış operasyonlar kolu gözetiminde savaş tutsağı olarak alınarak sorgulanarak hapisaneye konuldukları ve Lübnan'daki Hizbullah gözetimine gönderilmelerinin tartışıldığı iddia edildi. 
Programın sonunda yayınlanan üçüncü belgede ise Türkiye'nin Özgür Suriye Ordusu'nu desteklediği gerekçesiyle iki Türk pilotunun boğarak, uçağın düştüğu uluslararası sulardaki yere bırakılma emrinin verildiği ileri sürüldü. Belgenin ikinci maddesine göre Esad rejiminin özür dileyerek Türkiye'yi zor durumda bırakmak ve uluslararası kamuoyunu kazanmak istediği, üçüncü maddede ise Esad rejiminin Türkiye sınırındaki PKK'yı Türkiye aleyhine kışkırtarak Türkiye'nin Özgür Suriye Ordusu'nu desteklemekten vazgeçirmeye zorladığı iddialarına yer verildi. 
TÜRKİYE'Yİ SURİYE'DEKİ İÇ ÇATIŞMAYA ÇEKMEYE DÖNÜK BİR TUZAK MI?
İddaların basına yansımasından sonra bazı yorumcular, acaba iddialar 'Türkiye'yi çatışmanın içine çekmeye yönelik bir tuzak mı?' değerlendirmesini yaptılar. Gazeteci Cüneyt Özdemir, twitter hesabından, "Suudi Arabistan destekli El Arabiya televizyonu Türkiye'nin Suriye'yle savaşa girmesi için kışkırtıcı komplo teorileri yayınlıyor. Güya Suriye Türk pilotlarını sağ yakalayıp, öldürüyor sonra da 1300 metre derinlikteki uçağa koyuyor! Senaryonun sakilliğine bakın hele.. El Arabiya'nın yayınladığı 'güya' çok ciddi belgeleri okudukça, bizim inandırıcı komplo teorilerinde ne kadar ilerlediğimizi anladım! Bu tür uyduruk ve bizi savaşa sürüklemeye çalışan komploları kim ciddiye alacak, kim dalgasını geçecek. Türk basını için asıl sınav budur! " diye yazdı.

DHA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol