TÜM BU YÜZLER UNUTULDULAR!

Yetkililer, kadınlara ilişkin vakalara çekmek için yeni bir kampanya başlattı.

20 Ocak 2012 Cuma 13:42
TÜM BU YÜZLER UNUTULDULAR!

 ABD’de yetkililerin dikkatini kayıp Afro-Amerikan kadınlara ilişkin vakalara çekmek için yeni bir kampanya başlatıldı.

Kampanyada ülkede şüpheli bir şekilde ortadan kaybolan vatandaşların %40’ının siyahi Amerikalılardan oluştuğuna dikkat çekilerek yetkililerin ve medyanın bu olaylara yeterince ilgi göstermemesi eleştiriliyor.
Beyaz kadınların ortadan kaybolmasına gösterilen alakanın siyahi Amerikalılardan esirgendiğini vurgulayan Black and Missing Foundation adlı vakıf yetkilileri, kayıp vakalarının en çok New York, Georgia, North Carolina, Maryland ve Florida eyaletlerinde yaşandığına dikkat çekiyor.
ABD’de 2010 yılı Aralık ayından bu yana 692,944 kişinin kaybolduğu ve bunlarınn 273,985’inin ülkedeki azınlıklara mensup bireylerden oluştuğu bildiriliyor.
Vakıf, kaybolan kadınların hikayelerini topluma ulaştırabilmek için bir “Find Our Missing” adlı bir televizyon programı hazırlamayı planlıyor.
Daily Mail tarafından yayınlanan habere göre, kayıp siyahi Amerikalı kadınların dosyalarının kolay bir şekilde rafa kaldırılması, Afro-Amerikan toplumunun haber kanallarında kendilerine yer bulamayışları ve ekonomik refahı nispeten düşük düzeyde olan bu insanların bir şekilde “suçlu” ya da suç teşkil eden faaliyetlerle ilişkili olarak addediliyor olmalarından kaynaklanıyor.
İbrahim H. Aydoğan 





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol