Trump'tan Sarraf Teklifi!

ABD Başkanı Donald Trump’ın 2017'de dönemin Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'a Rıza Sarraf'ın serbest bırakılması için baskı yaptığı iddia edildi.

10 Ekim 2019 Perşembe 13:20

Tüm dünya Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna düzenlediği askeri harekâtı konuşurken; Bloomberg’e konuşan kaynaklar ABD Başkanı Donald Trump’ın 2017'de dönemin Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'a Rıza Sarraf'ın serbest bırakılması için baskı yaptığını iddia etti. İran'a yönelik yaptırımların ihlal edilmesiyle ilgili ABD'deki davada itirafçı olan Sarraf’ın avukatı Rudy Giuliani’nin Trump’a yakınlığı dava döneminde tartışma konusu olmuştu.

Bloomberg'in Oval Ofis kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Tillerson, "Bunun yürütülen bir soruşturmaya müdahale olacağını" söyleyerek Trump'ın bu teklifini reddetti. Toplantı sırasında Oval Ofis'te olanların bu teklif karşısında şoke olduğu belirtildi. T24’ün aktardığı habere göre, Tillerson, toplantıdan hemen sonra Oval Ofis'in önünde bu fikre karşı olduğunu dönemin özel kalem müdürü John Kelly'e de söyledi. Eski Dışişleri Bakanı, bu hamlenin yasa dışı olacağını vurguladı.

Bloomberg’ün haberine göre Beyaz Saray konu ile ilgili yorum yapmayı reddetti. Giuliani bu ay Bloomberg ile yaptığı bir röportajda Trump'a 'Sarraf' davasından hiç bahsetmediğini söylemiş ancak daha sonra "bunu yapmış olabilirim" demişti

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.10.2019 13:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol