'TRUMP, TÜRKİYE İLE IŞİD'İ VURACAK'

ABD Başkanı seçilen Donald Trump’a yönelik bu iddia İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen DEBKfile sitesine yansıdı.

25 Kasım 2016 Cuma 13:37
'TRUMP, TÜRKİYE İLE IŞİD'İ VURACAK'

Debka’ya göre Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Micheal Flynn, “gizli” bir şekilde, Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Nikolay Patruşev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ürdün Kralı Abdullah’la yakın temaslar gerçekleştirdi.

Trump’ın başkan olarak göreve başlamasının ardından bu dört ülkenin ortak operasyona hazırlandığını savunan site, planların Türkiye, Ürdün, Irak ve Körfez ülkelerinden düzenli ordularının da operasyonda yer almasını öngördüğünü ileri sürdü. Suriye Devlet Başkanı Esad’ın IŞİD’le savaşması halinde Trump’ın “doğal ortak” olacağından söz ettiğini hatırlatan Debka, “Hâlâ ilk aşamada olsa da, görüşmeler ilk somut sonucunu verdi” diyerek şöyle devam etti: “BM Ateşkes Gözlemci Gücü’nün keşif kolu, Golan’ın Suriye tarafına ulaştı. Kuneytra’nın 4 km doğusundaki üsse konuşlandı. Yaklaşık bin BM askeri ve 70 gözlemciden oluşan ekibin, Suriye-İsrail arasında 1974 tarihli anlaşmaya uygun olarak bölgeyi yakın zamanda sivilleştirmesi bekleniyor.”

Oğlu da temaslarda

Bu arada Trump’ın büyük oğlu Donald Trump Jr.’ın Suriye savaşına çözüm bulmak için Rusya’ya yakın isimlerle görüşmeler yürüttüğü iddiası ise ABD’nin Wall Street Journal (WSJ) gazetesinde yer aldı. Trump Jr.’ın geçen ay Rusya’nın Suriye’ye müdahalesini destekleyen 30 üst düzey diplomat ve işadamıyla buluştuğu savunuldu. 11 Ekim’de Paris’teki Ritz Otel’de gerçekleşen buluşmaya ev sahipliği yapan Siyasi ve Dış İlişkiler Merkezi isimli düşünce kuruluşunun başkanı Fabien Baussart ile eşi Randa Kassis, Suriye’de çözüm için Rusya ile yakın çalışan isimler.

Esad ile işbirliği içinde siyasi geçiş isteyen ve Kremlin tarafından desteklenen Suriyeli bir grubun lideri olan Randa Kassis, oğul Trump’a, Ortadoğu’da Rusya ile işbirliğinin önemini anlattığını söyledi.

Kabineye ilk kadın aday

Trump kabinesini belirlerken ilk bakan adayı bir kadın oldu. Kamu okulları sistemini “hükümetin yönettiği tekel” diye niteleyen Trump eğitim bakanlığı için de bu sistemi yıkmaya aday bir milyarder olan Betsy DeVos’u gösterdi. Devletin eğitim hizmetini finanse etmesine karşı çıkarak “okul tercihi” adı altında öğrencileri sözleşmeli okullara, özel eğitime yönlendirme yanlısı olan DeVos, Reforme Edilmiş Hıristiyanlık cemaatinin önde gelen bir üyesi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol