TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA...

Trump, yaptığı ilk açıklamada "Dünyanın en güçlü ekomisi olacağız ve bütün uluslarla iyi geçineceğiz. Amerika artık en iyisinin peşinde olacak. " dedi.

09 Kasım 2016 Çarşamba 11:12
TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA...

Tüm dünyanın gözlerinin çevrildiği ABD başkanlık seçimlerinin galibi Donald Trump oldu. Demokratların adayı Hillary Clinton karşısında 277 delegeye ulaşan Donald Trump, ABD'nin yeni başkanı seçildi.

TRUMP toplam delegeler: 277

CLINTON toplam delegeler: 215

Trump'tan ilk açıklama

ABD Başkanı seçilen Trump ilk açıklamasında "Çok teşekkür ederim. Sayın Clinton telefonla aradı, hepimizi tebrik etti, zaferimizden dolayı. Çok sıkı bir kampanya oldu. Kendisi de çok çetin bir mücadele verdi. Kendisi de ülkemize çok hizmet verdi kendisine çok teşekkür ederim. Şimdi bir araya gelmemiz gerekiyor. Şimdi birleşme, tek vücut olma zamanı. He vatandaşıma şunun sözünü veriyorum bütün Amerika'nın başkanı olacağım. Amerikan rüyasını yenileyerek işe başlayacağız. Bu ülkenin çok büyük bir potansiyeli var. Her Amerikalının kendi potansiyelinin gerçekleştirme olasılığı var. Yollarımızı, köprülerimizi, hastanelerimizi yeniden inşaa edeceğiz. Milyonlarca insanla birlikte çalışacağız. Ve gazilerimizi önemseyeceğiz. Dünyanın en güçlü ekomisi olacağız ve bütün uluslarla iyi geçineceğiz. Ameri,ka artık en iyisinin peşinde olacak. Dünyaya şu mesajı veriyorum Amerika'nın çıkarları ön planda olacak ama diğer herkesle çatışma değil ortaklık arayacağız" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.11.2016 13:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol