TEK SARJLA 650 KM YOL GİDECEK...

ABD'li otomobil üreticisi Lucid Motors, tek şarjla dünyanın en uzun mesafesini kat eden otomobilinin tanıtımını gerçekleştirdi.

16 Aralık 2016 Cuma 00:54
TEK SARJLA 650 KM YOL GİDECEK...

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Lucid Motors, elektrikli otomobil üretimin de öncü markalar olan Tesla, BMW ve Mercedes'e rakip bir otomobilin tanıtımını gerçekleştirdi. Firmanın ürettiği Air isimli modelin konfor ve tasarım haricinde tek şarjla kat ettiği mesafe, elektrikli otomobil üretimindeki lider markaları geride bırakıtı.

Lucid Motors'un Air isminde tanıtımı gerçekleştirdiği otomobil, tek şarjla tam 650 km yol alabiliyor. Bu özelliği sayesinde dünyanın tek şarjla en uzun mesafe gidebilen otomobili unvanını Tesla'nın elinden böylece alıyor.

Rakiplerini geride bırakan özelliğin arkasında tabiki Samsung'un imzası ve deneyimi yatıyor. Dünyanın en büyük teknoloji devlerinden birisi olan Samsung ile 130 kWh kapasiteye sahip pil üretmeyi başararak firma, bu ortaklık sayesinde aracın mesafe performansında büyük bir başarı yakaladı.

Lüks segmentte yerini alacak araç km performansının yanında konfor olarak da meraklılarına premium bir hava katacak. Görenlerde performansı ve konforu ile heyecan uyandıran araç, 2018 yılında Arizona'daki fabrikasında üretime girecek ve bu araca sahip olmak isteyen kullanıcılar 100 bin doları gözden çıkarmak zorunda kalacak.







 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.12.2016 14:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol