TATİL GÜNLERİ DEĞİŞİYOR

İki günlük hafta sonu tatilinin başlangıcını perşembe gününden cuma gününe kaydıracağı açıklandı.

25 Haziran 2013 Salı 11:36
TATİL GÜNLERİ DEĞİŞİYOR

 Bu değişiklik, Suudi Arabistan'ın hafta sonu tatili günlerini, diğer bölge ülkeleriyle eşleştirmiş olacak ve iş ilişkileri ve bankacılık işlemlerinde kolaylık sağlayacak.

2007 yılında da benzer bir öneri gündeme gelmiş ancak reddedilmişti.

Suudi Arabistan'daki işadamları ve şirketler, bu değişikliğin yapılması ve Dubai gibi bölgenin diğer ticarî merkezleriyle daha rahat bir çalışma sistemi oluşturulması için uzun zamandır lobi çalışmaları yürütüyorlardı.

Suudi Arabistan Krallığı tarafından yayımlanan ve değişikliği açıklayan bir kararname bu hafta yürürlüğe giriyor.
Amaç uyum sağlayarak ekonomik kayıpları azaltmak

Geçtiğimiz ay Oman'ın cuma ve cumartesi günlerini hafta sonu tatili olarak kullanmaya başlamasının ardından Suudi Arabistan, altı üyeli Körfez İşbirliği Örgütü içinde eski sistemi kullanan tek üye olarak kalmıştı.

Ülkenin resmî haber ajansı SPA konuyla ilgili yayınladığı haberde, 'Kral Abdullah tarafından onaylanan kararın, yerel hükümet birimleri, bakanlıklar, kurumlar ve uluslararası iş ortaklarıyla yaşanan hafta sonu tatili karmaşasına son vermeyi ve bunun yarattığı ekonomik kayıpları önlemeyi amaçladığını' duyurdu.

Bu değişiklikle, Suudi Arabistan'daki şirketler, hem Batı'da hem de bölgedeki diğer ülkelerle haftanın dört günü iş yapma olanağına kavuşacak.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.06.2013 11:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol