TAHRAN'DA ORTALIK KARIŞTI! ŞİMDİ NE OLACAK?

İngiltere Büyükelçiliği'ne giren göstericiler, İngiliz bayrağını yaktı. Atılan molotoflar yüzünden binanın bir bölümünde yangın çıktı. Olaylar sürüyor...

29 Kasım 2011 Salı 15:31
TAHRAN'DA ORTALIK KARIŞTI! ŞİMDİ NE OLACAK?
 İran'da nükleer bilimci Mecid Şehriyari'nin faili meçhul bir cinayetle öldürülmesinin birinci yıl dönümünde üniversite öğrencileri İngiltere'nin Tahran'daki diplomatik misyonlarına yürüdü.


Nükleer bilimcilerin öldürülmesinden İsrail ve batılı ülkeleri sorumlu tutan öğrenciler büyükelçilik binasına taş ve molotof kokteylleriyle saldırdı. Göstericiler, bina önündeki İngiliz bayrağını da ateşe verdi.

İngiltere'ye Ait Bir Binaya Girenler Bazı Belgelere El Koydu

İngiltere'ye ait bir diğer temsilcilik binasında ise göstericiler bina içine girerek bazı diplomatik belgelere el koydu.

İngiliz Büyükelçisi'nin İran'ı Terk Etmesini İstediler

Öğrenciler İngiltere büyükelçiliğindeki İngiliz bayrağını yakarak yerine İran bayrağı astı, büyükelçiyi bir an önce ülkeyi terketmeye çağırdı.

Göstericilerin attığı molotof kokteylleri sebebiyle büyükelçilik binasının bir bölümünde yangın çıktı. Elçilikte 50 kadar göstericinin kaldığı bildiriliyor.

İran, son nükleer krizinde kendisine yönelik yaptırımları artıran İngiltere ile diplomatik ilişkileri maslahatgüzar seviyesine indirme kararı almıştı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol