SUUDİ MÜFTÜ İSRAİL'İ MEST ETTİ!

Suudi Arabistan Müftüsü ve Ulema Heyeti Başkanı Abdülaziz Al-i Şeyh verdiği fetvada İsrail'le savaşmanın caiz olmadığını belirtirken Hizbullah'a karşı İsrail ordusuyla iş birliği yapılabileceğini de savundu.

12 Aralık 2017 Salı 02:18
SUUDİ MÜFTÜ İSRAİL'İ MEST ETTİ!

Suudi Arabistan Müftüsü ve Ulema Heyeti Başkanı Abdülaziz Al-i Şeyh’in fetvası tepkiyle karşılandı. ABD'nin bölgedeki en sadık destekçisi olan Suudi Arabistan'ın Müftüsü ve Ulema Heyeti Başkanı Abdülaziz Al-i Şeyh, verdiği fetvada İsrail ‘le savaşmanın da caiz olmadığını savundu. Anadolu Ajansı’nın aktardığı habere göre Suudi Müftüsü Abdülaziz Al-i Şeyh, geçtiğimiz aylarda yerel bir televizyon kanalında katıldığı programa telefonla bağlanan izleyicinin geçen temmuz ayında Mescid-i Aksa’da yaşanan olaylarla ilgili sorusuna verdiği cevapta, “İsrail’e karşı savaşmanın caiz olmadığını, Hamas’ın terör örgütü olduğunu ve Hizbullah’a karşı İsrail ordusuyla iş birliği yapılabileceğini” cevabını verdi.
İsrail'den tebrik
ABD'nin bölgedeki bir diğer destekçisi İsrail'in İletişim Bakanı Eyüp Kara, Suudi Arabistan Müftüsü ve Ulema Heyeti Başkanı Abdülaziz Al-i Şeyh’i verdiği skandal fetvadan ötürü tebrik etti.
Bakan Kara , “İsrail’e karşı savaşmanın caiz olmadığı” yönündeki fetvasından dolayı Abdülaziz Al-i Şeyh’i tebrik ederek İsrail işgali altındaki topraklara davet etti.
Bakan Kara, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:
“Suudi Arabistan Müftüsü ve Ulema Heyeti Başkanı Abdülaziz Al-i Şeyh’i Yahudilere karşı savaşmayı ve onları öldürmeyi yasaklayan fetvasından dolayı tebrik ediyoruz. Al-i Şeyh, Hamas’ın terör örgütü olduğunu ve Filistinlilere zarar verdiğini, Aksa’da yapılan gösterilerin demagojik olduğunu ve İsrail ordusu ile Hizbullah’ı yok etmek için iş birliği yapılabileceğini söyledi. Ben Müftü’yü İsrail’i ziyaret etmeye davet ediyorum; yüksek düzeyli bir saygı ile karşılanacaktır.”

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol