SURİYELİLER, TÜRKİYE'DE SAVAŞIYOR!

ŞANLIURFA'nın Ceylanpınar İlçesi'nin birkaç yüz metre uzağında birbirleri ile kıran kırana savaşıyor.

09 Kasım 2012 Cuma 09:50
SURİYELİLER, TÜRKİYE'DE SAVAŞIYOR!

 Okulların yeniden tatil edildiği ve güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarıldığı ilçede, vatandaşlar ise büyük tedirginlik yaşıyor.

İç karışıklığın yaşandığı Suriye'de, Özgür Suriye Ordusu mensubu muhalif güçler, dün sabaha karşı Ceylanpınar'ın karşısında bulunan Resulayn ilçesini ele geçirmek için ordu birlikleri ile çatışmaya girdi. Ordu birliklerinin karşılık vermesiyle çatışmalar şiddetlenirken, en büyük korkuyu sınırın Türkiye tarafında bulunan Ceylanpınarlı vatandaşlar yaşadı. Okulların tatil edildiği ve vatandaşların sınıra yaklaşmamaları konusunda uyarıların yapıldığı ilçede, Suriye yönünden gelen şarapnel parçalarının isabet ettiği 3 vatandaş yaralandı, birçok ev ve işyerinde hasar oluştu.
ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENİYOR
Resulayn'da muhalifler ile ordu birlikleri arasında dün sabah başlayan çatışmalar gece boyu devam etti. Ceylanpınar'da tedirginliğe yol açan çatışmaların şiddeti sabah saatlerinden itibaren artarak devam etti. Silah seslerinin susmadığı ilçede, bugün yaşanan çatışmalarda düne göre daha fazla patlama sesleri duyulmaya başladı.
YARALILAR GELMEYE DEVAM EDİYOR
Şiddetli çatışmaların halen devam ettiği Resulayn'da yaralanan muhalifler ve ordu askerleri, sınırdan geçirilerek getirildikleri Ceylanpınar'da tedavi ediliyor. Durumu ağır olan yaralılar ise ilk müdahalelerinin ardından Şanlıurfa ve Mardin'deki hastanelere sevk edildi.
2'İNCİ ORDU KOMUTANI CEYLANPINAR'DA
Zaman zaman şarapnel parçalarının isabet ettiği Ceylanpınar ilçesindeki askeri hareketlilik de sürüyor. Şanlıurfa'da bulunan 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan bölgeye sevk edilen obüs ve zırhlı araçlar, sıfır noktasına yerleştirilerek Suriye'den gelebilecek tehditlere karşı hazır bekletiliyor. Öte yandan yaşanan gelişmelerin ardından 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, güvenlik önlemlerinin en üst düzeyde olduğu ilçeye gelerek sınır birliklerini denetledi. Geceyi Şanlıurfa'da geçiren Org. Mendi, bölgedeki gelişmeleri izlemeye devam edeceği bildirildi.
ÇOK SAYIDA EV BOŞALDI
Sınır ötesinde yaşanan çatışmalardan seken kurşunlar ve şarapnel parçalarının yaralanmalara yol açması ve güvenlik güçlerinin uyarısının ardından sınır hattında yaşayan vatandaşlar evlerini boşalttı. Tedirgin anların yaşandığı ilçede çok sayıda vatandaş sınır hattındaki evlerini boşaltıp, geçici olarak ilçe merkezindeki veya farklı bölgelerdeki yakınlarının yanına yerleşti.
EĞİTİME YİNE ARA
Şiddetli çatışmaların başlamasıyla okulların tatil edildiği Ceylanpınar'da eğitime bugün de ara verildi. Yetkililer, ilçe merkezi ve bağlı tüm köylerde tatil edilen okulların açılmasının, Resulayn'daki çatışmaların durumuna göre belirleneceğini kaydetti.
KAÇIŞ SÜRÜYOR
Ülkelerindeki şiddetten kaçan Suriyeliler ise, yanlarına alabildikleri eşyalarla birlikte sınırı aşıp Türkiye'ye gelmeye devam ediyor. Sınırda karşılanan Suriyeliler, işlemleri yapıldıktan sonra çadır kentlere yerleştiriliyor. Dün başlayan çatışmalardan bu yana Suriye'den Ceylanpınar'a gelenlerin sayısının 5 bini geçtiği bildirildi.
VALİLİK: EN ÜST DÜZEYDE TEDBİR ALINDI
Yaşanan gelişmelere ilişkin Şanlıurfa Valiliği'nden de yazılı bir açıklama yapıldı. Suriye'de devam eden çatışmalarda Ceylanpınarlı vatandaşların etkilenmemesi için en üst düzeyde tedbirler alındığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Suriye Arap Cumhuriyeti Haseki kentine bağlı Resulayn ilçesinde yaşanan iç çatışmalar ilimiz sınır hattında bulunan Ceylanpınar ilçemizden takip edilmektedir. Yaşanan bu olumsuz süreçten vatandaşlarımızın etkilenmemesi için devletimiz tüm kurum ve kuruluşları ile gerekli tedbirleri en üst düzeyde almaktadır. Ayrıca alınan tedbirler çerçevesinde, sınır hattında yaşayan vatandaşlarımızın da gerekli hassasiyeti göstermeleri önem arz etmektedir."
Öte yandan İspanya'da bulunan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'in de çatışmalar üzerine programını yarıda kestiği ve dün gece kente döndüğü bildirildi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol