SURİYE'DEN 'YABANCI TERÖRİST' SUÇLAMASI

Suriye’nin Birleşmiş Milletler (BM) daimi temsilcisi Beşar Caferi, ülkesindeki isyanın başlangıcından bu yana çıkan çatışmalarda, aralarında İngiltere, Fransa ve Belçika vatandaşlarının da bulunduğu 12 yabancı terörist öldürüldüğünü söyledi.

11 Mayıs 2012 Cuma 11:22
SURİYE'DEN 'YABANCI TERÖRİST' SUÇLAMASI

 BM Güvenlik Konseyi'nde konuşan Caferi, "Elimizde çatışmalarda öldürülen veya gözaltına alınan yabancı teröristlerin isimlerinin olduğu bir liste var. Bunlardan 12'si öldürüldü, 26'sı gözaltına alındı" dedi.

Caferi bu listeyi BM Genel Sekreteri Ban-Ki Mun ve Güvenlik Konseyi'ne ilettiğini ifade etti.
Caferi, "yabancı savaşçıları" ve Suriyeli isyancıları desteklemekle suçladığı Türkiye ve Körfez ülkelerini de eleştirdi.
EL KAİDE BAĞLANTISI
Suriyeli diplomat, dün Şam’da yaşanan çifte patlama hakkında da çarpıcı açıklamalar yaptı.
Caferi, böylesi profesyonel bir saldırının, silahlı muhaliflerin El Kaide bağlantılı gruplarla birlikte hareket ettiğinin bir göstergesi olduğunu belirtti.
Caferi, "yabancı savaşçıları" ve Suriyeli isyancıları desteklemekle suçladığı Türkiye ve Körfez ülkelerini de eleştirdi.
PANETTA: EL KAİDE OLDUĞUNA DAİR BİLGİ YOK
ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, Şam'da 55 kişinin ölümüne neden olan çifte intihar saldırısının arkasında terör örgütü El Kaide'nin olup olmadığına yönelik şu an bir bilgilerinin bulunmadığını söyledi.
Savunma Bakanlığında düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Panetta, Suriye'deki durumun büyük endişeye sebep olduğunu belirterek, “Bu ateşkes işliyor gibi görünmüyor” dedi.
Panetta, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a iktidardan ayrılma çağırısı yapmaya devam ettiklerini hatırlatarak, Suriye'de bir değişim olması gerektiğini söyledi.
Esad'ın iktidardan ayrılması ve Suriye'nin Suriye halkına geri verilmesini sağlamak için gerekli siyasi reformların uygulanması yönünde atabilecekleri tüm zorunlu adımların atıldığından emin olmak için uluslararası toplumla birlikte çalıştıklarını söyleyen Panetta, “Bu kolay değil, bu konuda kolay bir rota yok. Ama yapabileceğimiz en önemli şey, doğru olanı yapması için, diplomatik, ekonomik veya tüm diğer yollarla olsun Suriye üzerine baskı kurmak için uluslararası toplumla birlikte çalışmaya devam etmek” dedi.
ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Susan Rice ise Reuters'a verdiği röportajda, Şam'da 55 kişinin ölümüne neden olan patlamalara rağmen, BM-Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan’ın barış planının ve bölgedeki gözlemci heyetin başarısız olduğunu söylemek için henüz erken olduğunu dile getirdi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol