SURİYE'DE KRİTİK GELİŞME

"Bir süredir Rojava'da çalışmaları sürdürülen Batı Kürdistan Geçici yönetimi, Qamışlo kentinde ilan edildi.

12 Kasım 2013 Salı 16:33
SURİYE'DE KRİTİK GELİŞME

 Geçici yönetimin kurucu unsurlarının kimler olduğu henüz tam olarak netleşmedi. Fırat Haber Ajansı'nda yer alan haberde özetle şöyle deniyor:

 
"Bir süredir Rojava'da çalışmaları sürdürülen Batı Kürdistan Geçici yönetimi, Qamışlo kentinde ilan edildi.
 
"İki gün süren toplantının ardından Kürt, Arap, Çeçen ve Hıristiyan temsilcilerinden oluşan 82 kişilik Genel Meclis kuruldu. Meclis Divanı da belirlenirken, açıklama yapan Hekem Xelo, PYD tarafından verilen projeye göre Rojava'yı 3 özerk bölge olarak seçtiklerini söyledi. Xelo, bu bölgeleri Afrîn, Kobani ve Cizîr olarak belirlediklerini dile getirerek, buna göre her bölgenin de kendi meclisini oluşturacağını ve genel meclise temsilci gönderileceğini söyledi.
 
"Genel Meclis Kurulu bünyesinde de Geçici Yönetim Denetleme ve Takip Konseyi oluşturduğunu bilgisini veren Xelo, bu konseyin de Kürt, Arap, Çeçen ve Hıristiyanların bulunduğu 61 kişiden oluştuğunu kaydetti.
 
"Yine 13 kişiden oluşan Genel Meclis Kurulu'nun Dar Komitesi oluştuğuna dikkat çeken Xelo, bu komitenin ise ikisi Afrin, ikisi Kobanî ve 9'u da Cizîrê bölgesi temsilcilerinden oluştuğunu açıkladı.
 
"İlan edilen yönetimin geçici olduğunun altını çizen Xelo, görevlerinin yerel seçimler yasası hazırlığı, seçim hazırlıkları ve yasa tasarısının hazırlığı olduğunu söyledi. Xelo, aynı zamanda Rojava'da savunma, siyasi ve ekonomik sorunlarla da ilgileneceklerini kaydetti."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.11.2013 16:34
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol