SÜNNET YASAKLANIYOR!..

Sünnetin hakikaten gerekli olup olmadığı tartışmaları her daim süren bir konu olurken İzlanda meclisi ülkedeki müslümanları ayağa kaldıracak bir yasayı hayata geçirmeye hazırlanıyor.

19 Şubat 2018 Pazartesi 16:49

Parlementoya sunulan yasa tasarısına göre İzlanda, hem müslüman hem de yahudi toplumlarında artık geleneğin ötesinde dini bir gereklilik haline gelmiş olan sünneti yasaklamayı planlıyor. Mecliste temsil edilen tüm partilerce desteklenen yasa teklifine göre sağlık sorunu olmadığı müddetçe 18 yaşının altındakiler sünnet edileyemecek. Yasaya rağmen bunu yapanlar altı yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. 18 yaşını geçmiş kişilerse tercihine göre hareket edecek.

İzlanda meclisi yasanın gerekçesi olarak erkek sünnetinin birçok ülkede yasaklı olan kadın sünnetinden bir farkı olmamasını ve küçük yaştaki çocukların haklarının çiğnenmesini gösteriyor. 

Öte yandan ülkede yaşamlarını sürdüren hem müslüman hem de yahudi cemaatlerin üyeleri yasanın karşıtlık üzerine hazırlandığını öne sürüyor. Yahudiler antisemitizm müslümanlar ise islamofobinin bir örneği diyor.

Yasanın kabul edilmesi halinde İzlanda sünneti yasaklayan ilk Avrupa ülkesi olacak. Bu adımın ardından diğer kuzey ülkelerinin de benzer yasalar çıkarabileceği belirtiliyor.

İzlanda'da bin 500 müslüman, 250 de yahudi yaşıyor.
 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol