SULAR ISINIYOR!

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Ukrayna’da yaşanan kriz nedeniyle Avrupa’nın Doğu’sunda güvenlik önlemlerini arttıracaklarını belirtti.

16 Nisan 2014 Çarşamba 16:15
SULAR ISINIYOR!

 Avrupa Atlantik Ortaklık Konseyi toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Rasmussen, NATO savaş uçaklarının Baltık bölgesinde daha fazla uçuş gerçekleştireceğini, müttefik gemilerinin Baltık Denizi’nde ve Doğu Akdeniz’de harekete geçeceğini ve müttefik askeri kuvvetlerinin hazır olacağını ifade etti. Rasmussen ayrıca, “Havada, karada ve denizde birliklerimizin hızlı bir şekilde konuşlandığını göreceksiniz” dedi.

Savunma planlarının revize edileceğini ve güçlendirileceğini kaydeden Rasmussen, uygulanabilecek önlemler konusunda da fikir birliğine vardıklarını belirtti. Ukrayna krizinde politik çözümün tek yol olduğunu kaydeden Rasmussen, Rusya’ya çözümün bir parçası olmak için çağrıda bulunduklarını ifade etti. Ukrayna’da yaşanan istikrarsızlaştırma politikasının ve ülke sınırına asker yığılmasının suçlusu olarak Rusya’yı gösteren Rasmussen, Rusya’nın Ukrayna’da bulunan Rus yanlısı ayrılıkçıları desteklemediği konusunda da net bir açıklama yapması gerektiğini ifade etti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.04.2014 16:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol