STRATEJİK MÜTTEFİĞİMİZ RUMLARI HAKLI BULDU!

Türkiye’nin uyarılarına karşın Doğu Akdeniz’de petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına başlayan Güney Kıbrıs’a ABD’den destek geldi.

20 Eylül 2011 Salı 17:12
STRATEJİK MÜTTEFİĞİMİZ RUMLARI HAKLI BULDU!

 Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, New York’ta ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile yaptığı görüşmenin ardından, iki bakan arasında ele alınan konulara ilişkin gazetecilere bilgi veren ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Güney Kıbrıs’ın Akdeniz’de petrol ve doğalgaz arama hakkına sahip olduğunu söyledi. ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, ‘ABD, Kıbrıs’ın enerji arama çalışmalarını desteklemekte. Bu, Kıbrıs sorununun çözümü için yapılan görüşmeleri engellememeli’ dedi

Açıklamada, Davutoğlu-Clinton görüşmesinin önde gelen konularından birinin terörizm ve PKK konusu olduğu belirtilerek, ‘Dışişleri Bakanı Clinton, özellikle son günlerde saldırılarını artıran PKK terörü konusunda, buna karşı Türkiye ile işbirliği ve dayanışma konularında çok açık konuştu’ sözlerine yer verildi. 

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin PKK ile mücadelede Türkiye ile kapsamlı bir işbirliğinin olduğuna değinerek, ‘PKK yalnızca Türkiye için değil ABD için de terör tehdididir’ dedi.

Görüşmede, İsrail konusunda gündeme geldiğini, ABD’nin Türkiye-İsrail ilişkilerinin gelişimini yakından izlediğini belirten ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Amerika’nın iki ülkeye de ilişkilerini iyileştirme çağrısı yaptığını belirterek, ‘Hillary Clinton, Türkiye ve İsrail’in aralarındaki farklı görüşleri günlerdir, haftalardır çözememelerinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve Türkiye’den kapıları açık tutmasını istedi’ diye konuştu.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol