SÖZCÜ KALIN CIA RAPORTÖRÜ ÇIKTI!

Recep Tayyip Erdoğan’ın baş danışmanı İbrahim Kalın, CIA raportörü çıktı.

29 Eylül 2017 Cuma 21:56

CIA‘nın gölgesi olarak adlandırılan Stratfor‘un kaynağının Başbakanlığı döneminde Erdoğan’ın dışişlerinden sorumlu Başdanışmanı sonraki dönemde ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın olduğunu, Wikileaks‘te yayımlanan Stratfor belgelerinde ortaya çıktı…

Peki Stratfor nedir?

Parçalanmış Türkiye haritasını ilk yayımlayan düşünce kuruluşudur. Amerikan özel istihbarat kuruluşu Stratfor, Amerikan Savunma Bakanlığı birimleriyle birlikte özel kuruluşlara da kritik istihbarat satan, bir kuruluş… Aynı zamanda gayriresmi CIA olarak da adlandırılıyor…

Stratfor, merkezi Teksas’ta bulunan bir “küresel istihbarat” şirketi. Hindistan Bhopal’daki Dow Chemical ile savaş uçağı üreticileri Lockheed Martin, Northrop Grumman ve Raytheon gibi büyük şirketlerin yanı sıra, İç Güvenlik Bakanlığı, Deniz Piyadeleri Komutanlığı ve Askeri İstihbarat Örgütü gibi Amerikan devletinin kurumlarına da gizli istihbarat sağlıyor.

Özellikle Türkiye ve Ortadoğu’daki ülkelerde önemli birimlerde görev alan kişilerle kurduğu e-mail ağı ve istişare ağı vasıtasıyla ülkelerin devlet sırları hakkında önemli bilgiler ediniyor. Üyeleri de bazı bilgileri e-mail aracılığyla merkeze rapor ettiği ortaya çıktı. Türkiye’de ise birçok üyesi olduğu ve üyelerden en çarpıcı olanının ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın olduğu ortaya çıktı…

İbrahim Kalın kimdir?

İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü’nü bitirdi. Malezya’daki İslam Üniversitesi’nde yüksek lisans, ABD’deki George Washington Üniversitesi’nde karşılaştırmalı beşeri bilimler ve felsefe alanında doktora yaptı.

Amerika’da College of the Holy Cross’ta dersler verdi. Felsefe, İslam düşüncesi ve uluslararası ilişkiler gibi alanlarda uzmanlaştı. SETA adlı araştırma şirketinin kurucu başkanı. Akademik yayınlarının ve yorum yazılarının yanı sıra “MacMillan Encyclopedia of Philosophy, Encyclopedia of Religion ve Oxford Dictionary of Islam” gibi ansiklopedik eserlere de katkıda bulundu.

 Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanı olmasıyla boşalan dış politikadan sorumlu Başbakan Başdanışmanlığı’na atandı. İbrahim Kalın’ın yazdığı ve Yunancaya çevrilen “İslam ve Batı” adlı kitabın kapağındaki -tek göz mason simgeleri de dikkati çekiyor… İbrahim Kalın aynı zamanda Sabah gazetesi köşe yazarı.

SABAH AYNEN BASACAK!

Stratfor’da Sabah Gazetesi ile anlaşma bombası…Stratfor’un haber yaptırmak için her zaman Başbakanlık danışmanlarının aracılığıyla ilişki kurduğu konfedere ortağı “Sabah Gazetesi“yle işbirliği de karşılıklı istihbarat ve enformasyon aktarımına dayanıyor. Derin Posta’da işin “haber yaptırma” boyutu defaatle örneklenmiş. 30 Eylül 2011’de Emre Doğru, Reva Bhalla’ya yazıyor:

“Reva- Suriye konulu yazımızı konfedere ortağımız Sabah’a gönderdim, yarın aynen basacaklar.” yazıyor…

BÜYÜK BİR KAYNAK!

Stratfor Direktörü G. Friedman’ın Başbakan’ın danışmanı İbrahim Kalın’la ilgili mesajından: “Bu adam büyük bir kaynak, ilişki gizli kalmalı, İbrahim’in müdahale yeteneği bizim statümüzü ortaya koyuyor. Bu adam büyük bir kaynak.” dediği de ortaya çıktı…

SORU 1: İslam dinimize ters olan batı felsefesi ile ve gene İslam dinimizde küfür olarak karşılanan “İslam düşüncesi” gibi konularda uzmanlaşan ve Yunancaya da çevrilmiş “İslam ve Batı” kitabını yazan İbrahim Kalın; Dinler Arası Diyalog ve Ilımlı İslam küfrünün Türkiye’deki faaliyetlerindeki rolü nedir?

SORU 2: Acaba İbrahim Kalın devlete ait gizli bilgileri Erdoğan’ın bilgisiyle mi veriyordu?(Kaynak: resistancehonorable)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.09.2017 23:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol