'SORUMLUSU ERDOĞAN'DIR'

Suriye lideri Beşar Esad, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı El Kaide’nin temeli olan Müslüman Kardeşler ideolojisini desteklemekle suçladı.

26 Ocak 2015 Pazartesi 22:14
'SORUMLUSU ERDOĞAN'DIR'

 Beşar Esad, Amerikan dış politika dergisi Foreign Affairs’ten baş editör Jonathan Tepperman’a verdiği röportajda Erdoğan’a ağır ithamlarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı El Kaide’nin yuvası olarak tanımladığı Müslüman Kardeşler ideolojisinin destekçisi” olmakla suçlayan Esad, Tepperman'ın “Kişisel olarak bir dönem çok yakın ilişkileriniz olan Erdoğan’ı mı suçluyorsunuz” sorusuna şu karşılığı verdi:
‘’Evet. Çünkü o El Kaide'nin tabanını oluşturan Müslüman Kardeşler ideolojisine bağlı. Müslüman Kardeşler, 20'inci yüzyılın başlarında şiddet içeren siyasi İslam'ı özendiren ilk siyasi İslami örgüttür. O (Erdoğan), sıkı sıkıya buna bağlıdır ve bu değerlere inanmaktadır. Çok fanatiktir ve bu yüzden hâlâ IŞİD'i desteklemektedir. Yaşananlardan bizzat o sorumludur’’
Esad, Suriye’deki muhaliflerin Türkiye’den sürekli destek aldığını iddia ederek şu ifadeleri kullandı: “Dış destekleri olmazsa, mühimmat yardımı olmazsa ve Suriye içinde saflarına yeni teröristler katmazlarsa onları yenmek sorun değil. Bugün bile askeri açıdan bir sorunumuz yok. Ama sorun sürekli yardım almaları. Özellikle de Türkiye’den.
Esad, gazetecinin ‘’En fazla kaygı duyduğunuz komşunuz Türkiye öyle mi?’’ sorusuna karşılık da ‘’Kesinlikle. Lojistik olarak, teröristler Suudi Arabistan ve Katar'dan mali destek alıyorlar. Ama Türkiye üzerinden’’ yanıtını verdi.
Gonca YAĞCI – LONDRA 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.01.2015 22:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol