Solcu Lider Maaşını Düşürdü!

Meksika'da devlet başkanı seçilen Andes Manuel Lopez Obrador, hükümetin kemer sıkma politikaları doğrultusunda resmen göreve başlayacağı Aralık ayından itibaren selefinin aldığı maaşın yarısından azını alacağını açıkladı...

18 Temmuz 2018 Çarşamba 00:40

Meksika'da devlet başkanı seçilen Andes Manuel Lopez Obrador, hükümetin kemer sıkma politikaları doğrultusunda resmen göreve başlayacağı Aralık ayından itibaren selefinin aldığı maaşın yarısından azını alacağını açıkladı. Buna göre Obrador'un alacağı maaş selefinin aldığı maaşın yüzde 40'ı kadar olacak.

Sosyal demokrat yeni Başkan Obrador, seçim çalışmalarını yürüttüğü kampanya merkezinin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bütçenin herkese yetmesini istiyoruz" dedi. Obrador'un seçim kampanyası sırasında verdiği sözü tutarak ücret indirimini gerçekleştirmesi durumunda kamu sektöründeki en yüksek maaş 108 bin peso (5 bin 707 dolar) seviyesine inecek.

Yeni dönemde hiçbir kamu çalışanı Obrador'un altı yıllık görev süresi boyunca alacağı maaştan daha fazla gelir elde etme edemeyecek. Solcu başkanın geçiş dönemi için görevlendirdiği ekibin yaptığı hesaplamalara göre, Meksika'nın halihazırdaki Başkanı Enrique Pena Nieto'nun aylık geliri ayda 270 bin pesoya denk geliyor.

Lopez Obrador maaşını açıkladığından da fazla indirmeyi arzu ettiğini, ancak müstakbel kabine üyelerini de mağdur etmek istemediğini, zira aralarından bazılarının özel sektördeki ya da üniversitelerdeki işlerini bırakarak kabineye gireceğini ve şimdiye kadar aldıkları maaşların kamu çalışanları için belirlenen tavan ücretlerin üzerinde olduğuna dikkat çekti.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol