ŞOK KONUŞMALAR...

Ukrayna Güvenlik Servisi , Rusya yanlısı ayrılıkçıların düşürülen Malezya uçağı sonrası telefon görüşmelerini yayınladı.

18 Temmuz 2014 Cuma 11:20
ŞOK KONUŞMALAR...

 Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Rusya taraftarı ayrılıkçıların düşürülen Malezya uçağı hakkında yaptıkları telefon görüşmelerini yayınladı.

UÇAĞI DÜŞÜRDÜKLERİNİ ÜSTLERİNE RAPOR EDİYORLAR

İstihbaratın resmi hesabından verilen ses kayıtlarında, Rusya Federasyonu vatandaşı İ. Bezler liderliğindeki grubun "Zenit-Roket" sistemi ile Malezya havayollarına ait yolcu uçağını düşürdüklerini üstlerine rapor veriyor.

"UÇAĞI DÜŞÜRDÜK AMA OLAY YERİNE GİTMEDİK"

Kayıtlarda, yerel saat ile 16.40’da ayrılıkçıların lideri Bezler, Rusya Federasyonu askeri istihbaratından Albay Vasiliy Geranin'e durumu aktardığı duyuluyor. Ukrayna ordusuna ait An-26 zannettikleri uçağı düşürdüklerini ifade eden Bezler verdiği bilgide uçağı düşürdüklerini fakat olay yerine gitmedikleri için bilgileri olmadığını söyledi. Karşı taraf ise sadece pilotların durumunu sordu.

YOLCU UÇAĞI OLDUĞUNU ANLAYINCA ÇOK ŞAŞIRIYORLAR

Bir başka kayıtta ise Mayor kod adlı ayrılıkçı ile Grek kod adlı şahıs, düşürülen uçak hakkında görüşüyorlar. Telefon konuşmasında ayrılıkçıların düşürülen uçağın yolcu uçağı olduğunu anladıkları andaki yaşadıkları şaşkınlık seslerine yansıyor.

ISRARLA 'UÇAKTA SİLAH VAR MI' DİYE SORUYOR

Konuşmalarda Mayor kodlu adlı ayrılıkçı ısrarla uçakta silah olup olmadığını soruyor. Grek ise sivil kıyafetler olduğunu ve Thomson Üniversitesi’nden Endonezyalı bir öğrencinin kimliğini bulduklarını söyleyerek muhatabını askeri uçak olmadığına ikna etmeye çalışıyor.

Silahlı milisin üst makamlara verdiği raporda çok sayıda çocuk ve kadın cesedi olduğunu belirtmesine rağmen karşı üst rütbeli taraf, onların ajan olduğunu iddia edip hakaret ederek soğukkanlı bir şekilde, “Savaş olan bölgenin üzerinden uçmasalardı.” dediği duyuluyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 18.07.2014 11:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol