SKANDAL DOĞRU ÇIKTI AMA...

Dünya kamuoyunun yakından takip ettiği iki İngiliz turistin Tayland’ın Koh Tao adasında vahşice katledilmesi davasında tutuklanan iki Myanmarlı zanlının ifade değiştirdikleri ve suçu kabul etmedikleri resmiyet kazandı.

22 Ekim 2014 Çarşamba 12:52
SKANDAL DOĞRU ÇIKTI AMA...

 İki Myanmarlı işçi suçu kabul etmeleri için baskı yapıldığını, bu sebeple suçu kabul ettiklerini söylediler. İşçilerin adalet istedikleri Tayland Avukatlar Konseyi tarafından bildirildi.

Tayland Avukatlar Konseyi’nden Ratsada Manurassada hapishanede Zaw Lin ve Win Zaw adlı iki Myanmarlı zanlıyı ziyaret etti, zanlılarla saatlerce görüşüp Hannah Withridge ve David Miller’i nasıl öldürdükleri üzerine bir çok sorular sordu.
Zanlılar görüşme esnasında Withridge’e tecavüzü ve iki kişinin cinayetini üstlenmek zorunda kaldıklarını anlattılar ve Arakanlı tercümanın kendilerini rahatsız ettiklerinden bahsettiler. Tercümanın değişmesi talebinde bulundular ve “Bizim dediklerimizi olduğu gibi çevirip çevirmediğine emin değiliz” dediler.
Manurassada görüşmenin ardından “Zanlılar tercüman tarafından rahatsız edildiklerini ve çevirinin doğru olmadığını düşündüklerini söylüyorlar. Adil olmak için biz tercümanı da dinleyeceğiz” dedi.
Ayrıca zanlılardan mahkeme heyetine sunulmak üzere ifade değişikliği dilekçeleri de alındı ve resmi olarak işleme konuldu.
Kenan KARADENİZ / BANGKOK

DHA





Son Güncelleme: 22.10.2014 12:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol