SEKS CİHADINA 'KÖPRÜ' OLDUK!

Tunus kızlarının kandırılarak Suriye'de islamcı savaşcıların seks ihtiyacını karşılamak üzere seks cihadı yaptıklarınının ortaya çıkmasından sonra yeni iddia.

26 Eylül 2013 Perşembe 10:16
SEKS CİHADINA 'KÖPRÜ' OLDUK!

 Tunus İçişleri bakanı Lotfi bin Ceddu Tunus Ulusal Meclisinde yaptığı konuşmada Tunuslu kızların Suriye’deki “ cihadı”na katılarak islamcı savaşçıların ihtiyaçlarını karşıladıklarını duyurdu. Bakan cihadına Türkiye'nin köprü olduğunu açıkladı.

 
Bakanın söylediğine göre Tunuslu kızlar 20, 30 ve 100 cihatçı ile yapıyor. Ondan sonra çoğu hamile olarak yurduna dönüyor. Bakan ne sayıda Tunuslu kızların Suriye’den böyle durumda geri döndüklerini detaylaştırmadı. Yerli medya organlarının bildirdiğine göre söz konusu, “ cihadı” yapmak üzere Suriye’ye giden en az 100 Tunuslu kızdır.
 
Tüm bunlar Tunus’ta bir sır değildir. Bu konu yerli basında aktif olarak görüşülüyor. Zaten İşişleri bakanı tarafından Tunus Ulusal Meclisinde yapılan açıklama, basında çıkan yazılara verilen tepki olarak nitelendirilebilir. Tunus’ta çıkan “Aş-Şuruk” gazetesi baş yazarı yardımcısı Safiyan al-Asvad, Rusya’nın Sesi radyosuna verdiği demeçte hükümetin gösterdiği bu tepkiyi geç verilen ve yeteri olmayan tepki olarak nitelendirerek şunu söyledi:
 
RADİKAL İSLAMCILAR ORGANİZE EDİYOR
Suriye krizi başladıktan sonra islamcılar Suriyeli teroristler için kızlarımızın gönderilmesini organize ediyorlardı. Onlar zavallı kızları ağlarına kandırıp çekiyorlardı. Bugün hamile olarak geri dönen kızlar ne ailelerine ne de topluma lazım değildir. Anababalar çoğu zaman onları reddediyorlar.
 
TÜRKİYE ÜZERİNDEN SURİYE'YE GÖNDERİLİYOR
Yönetimin eylemsiz kalarak bu sosyal probleme dikkat göstermemesi, Tunusluları öfkelendiriyor. Tüm insan hakları örgütleri acele olarak bu konuyu görüşüyor ve bu tür fuhuş ile ilişiği olanlar hususunda soruşturmanın başlatılmasında ısrar ediyor. Söz konusu sadece birisine gelir sağlayan “gezici genelev” değil yalancı islamcılar tarafından legalize edilen örgütlü bir sistemdir. Sırası gelmişken kaydetmek gerek ki Suriye’deki savaşa katılanlar arasında Tunuslular oranı çok yüksektir. Suriye’de 2 bini aşkın Tunuslunun öldüğü tahmin ediliyor.” hizmeti” veren kızlar sayısı da her halde resmen kabul edildiğinden kat kat daha büyüktür. Aralarında ergin olmayan kızlar da, çok yetişkin yaşta kadınlar da var. Onlar evvela Libya’ya, sonra Türkiye’ye gönderiliyor ve Türkiye’den Suriye’ye ulaştırılıyorlar.
 
Niçin asıl Tunus, savaşçılar ve “ cihatçıları” ihracatçısı haline geldi? Bunlar Suriye’ye daha yakın bulunan her hangi başka bir ülkeden daha kolay ve daha çabuk ulaştırılabilirdi. Safiyan al-Asvad sözüne devamla şunu söyledi:
 
Bu, 2011 devriminin sonucudur. O zaman Tunusta radikal islamcılar iktidara geldiler. Tunus’a Selefiler akımı başladı. Onlar savaşçılar ve “geçici karılar” Suriye’ye gitmeye kandırmak için faaliyete başladılar. Her gün Tunus uluslararası havalimanı pekçok yabancı vaizları kabul ediyor. Halbuki önceleri bize yaz elbiseleri giymiş turistler geliyorlardı. Resmi yönetimin normal iç politikası yokluğu koşullarında yabancı vaızlar kendi politikalarını uygulıyorlar. Resmi istatistiklere göre 2011 devriminden sonra 100 bini aşkın çocuk okula devam etmiyor ve alternatif öğrenimi yapmıyor. Böylelikle öğrenim görmemiş 100 bin ergenin aşırıcıların etkisi altına düşmesi olasılığı var. Yönetimin eylemsizliği Tunus’taki durumun daha da kötüleşmesine neden olabilir.
 
Tunus İçişleri bakanı Lotfi bin Ceddu’nın bildirdiğine göre bakanlık kadın ve erkeklerin Suriye’ye gitmelerini engellemek için havalimanlarında daha sıkı kontrol uygulamak talimatını verdi. Bakanın iddia ettiğine göre kendisi bu yılın Mart ayında görevine başladıktan sonra hükümetçe yaklaşık 6 bin Tunuslu’nun Suriye’ye gitmesi engellendi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.09.2013 10:18
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol